Hradec Králové

Hradec Králové Zdroj: Profimedia.cz

Relaxačně po okolí Hradce Králové


Během tohoto cyklovýletu nás nečekají žádné pamětihodnosti nebo muzea, jen hluboké lesy protkané stezkami jako stvořenými pro cyklovýlety nebo prostou relaxaci.

 

 

Nástupním i cílovým místem tohoto cyklovýletu je město Hradec Králové.

 

 

 

Z hradeckého náměstí vyrazíme po cyklostezce směrem na městskou část Malšovice, kde se napojíme na cyklotrasu č. 4196 vedoucí souběžně s červenou turistickou značkou (TZ). V místě, kde cyklotrasa 4196 uhýbá vpravo se budeme držet po červené TZ, projedeme Běleč nad Orlicí a kolem Bělečského rybníka dojedeme k silnici vedoucí do Krňovic.

 

 

 

Na ní opustíme červenou TZ a odbočíme vpravo. Po několika stech metrech silnici přetíná cyklotrasa č 4158, odbočíme tedy vlevo a budeme dále pokračovat po ní až na rozcestí Přívratka, kde cyklotrasu vyměníme za žlutou TZ.

 

 

 

Cykloklub obtížnost 1Cykloklub obtížnost 1|Reflex.cz


Náročnost:
 velmi lehká trasa, bez technicky obtížných úseků

Délka: 50 km

Převýšení: cca 200 metrů

Doporučené kolo: trekové nebo horské (MTB), vhodné i pro croozery

 

 

 

Po žluté TZ pojedeme až rozcestí Homole, kde odbočíme vpravo na modrou TZ, která nás dovede do vsi s názvem Bělečko. V Bělečku odbočíme vpravo na zelenou TZ, po které pojedeme k rozcestí Kapounky. Tam odbočíme vlevo na červenou TZ.

 

 

 

U rybníka Výskyt odbočíme opět vlevo po žluté TZ dojedeme na rozcestí Černá stráň, kde se napojíme na modrou TZ ve směru na Hoděšovice. Z Hoděšovic budeme sledovat zelenou TZ až k rozcestí Cesta myslivců, kde odbočíme prudce vpravo na cyklotrasu č. 4196. Ta nás dovede až na rozcestí U Dvou závor. Tam odbočíme vlevo a po cyklotrase č. 181 se vrátíme zpět do Hradce Králové.

 

 

 


Zobrazit místo Hradec Králové na větší mapě

 

Stáhněte si mapu ve formátu GPX nebo KML.