Lednicko-valtický areál

Lednicko-valtický areál Zdroj: Acp / de.wikipedia.org

Z Břeclavi do Lednicko-Valtického areálu

Už jste byli na kole v Lednicko-Valtickém areálu. Tento areál, zapsaný do seznamu světového kulturního dědictví Unesco, je zhruba ohraničený pseudotudorovským zámkem v Lednici (jeho součástí je i skleník s nejvzácnější českou skleníkovou rostlinou) a barokním zámkem ve Valticích. Součástí areálu je i Národní přírodní rezervace Lednické rybníky, jejíž teritorium je významným hnízdištěm vodních ptáků. 

 

Nástupním i cílovým místem tohoto cyklovýletu je Břeclav.

 

Z centra Břeclavi vyrazíme po zelené turistické značce (TZ) směrem na Lednici. Cestou projedeme Přírodním parkem Niva Dyje. V Lednici vyměníme zelenou značku za červenou a zamíříme k Lednickým rybníkům.

 

Na hrázi mezi Mlýnským a Prostředním rybníkem odbočíme vpravo a po žluté TZ objedeme rybníky do obce Hlohovec.

 

Cykloklub obtížnost 1Cykloklub obtížnost 1|Reflex.cz


Délka:
44 km

Převýšení: cca 150 metrů

Doporučené kolo: trekové nebo horské (MTB), vhodné pro croozery

 

V Hlohovci opustíme žlutou značku a držíme se po cestě vedoucí po břehu rybníků. Když dojedeme zpět na hráz, napojíme se opět na červenou TZ, po které dojedeme až do Valtic. Z Valtic odjedeme po cyklotrase č. 411, po níž dojedeme k hlavní silnici vedoucí k hraničnímu přechodu do Rakouska.

 

Budeme ale pokračovat dál a na druhé straně silnice vyrazíme po cyklotrase č. 42, která nás přes Poštornou dostane do výchozího bodu výletu v Břeclavi.

 


Zobrazit místo Břeclav na větší mapě

 

Stáhněte si mapu ve formátu GPX nebo KML.