Kunžvart

Kunžvart Zdroj: Dingoa / Wikimedia Commons

Na šumavský Kunžvart a Alpskou vyhlídku

Výlet nás zavede k pramenům naší národní řeky Vltavy, inspiraci mnoha umělců. Můžeme si vychutnat i výhled z Alpské vyhlídky nebo navštívit zříceninu jednoho z nejvýše položených českých hradů – Kunžvartu.

 

Nástupním i cílovým místem cyklovýletu je obec Borová Lada na Šumavě.


Z parkoviště v Borové Ladě vyjedeme po cyklotrase č. 33 (Šumavské magistrále) kopírující silnici směrem na Kvildu. V Kvildě, nejvýše položené české obci, opustíme cyklotrasu 33 a vydáme se po cyklotrase č. 1041 podél Teplé Vltavy až k samotným pramenům Vltavy, které symbolizuje upravená nádržka, do níž je svedeno několik okolních pramenů.

 

Cykloklub obtížnost 2Cykloklub obtížnost 2|Reflex.cz

Náročnost:
lehká trasa, bez technicky obtížných úseků

Délka: 43 km

Převýšení:
cca 800 metrů

Doporučené kolo:
trekové nebo horské (MTB), vhodné i pro croozery

Od pramene vyrazíme po cyklotrase č. 1023 přes Bučinu (pokud je jasno, neopomeneme si z Alpské vyhlídky prohlédnout Alpy) a Knížecí pláně do Strážného, kde opustíme cyklotrasu 1023 ve prospěch té s číslem 1037.

 

Milovníci zřícenin si mohou cestou odskočit na bývalý hrad Kunžvart, tyčící se nad Strážným. Po cyklotrase č. 1037 dojedeme až do osady Polka, kde se napojíme opět na Šumavskou magistrálu – cyklostezku č. 33, která nás dovede až do cíle našeho výletu – obce Borová Lada.

 


Zobrazit místo Borová Lada na větší mapě

 

Stáhněte si mapu ve formátu GPX nebo KML.