Běžecká móda (ilustrační foto)

Běžecká móda (ilustrační foto) Zdroj: Profimedia.cz

Pánská běžecká móda
Pánská běžecká móda
Pánská běžecká móda
Pánská běžecká móda
Pánská běžecká móda
10
Fotogalerie

Běžecká móda nejsou jen šusťáky a jégrovky. Představujeme vám 10 kousků pro muže

Pánská běžecká móda není tak barevná a variabilní jako ta dámská. Pestrobarevné běžecké sukýnky, které si mezi běžkyněmi našly hodně příznivkyň přece jenom u mužů-běžců zatím nebodují. V návaznosti na článek z minulého týdne vám představujeme vám deset kousků pro muže do tepla i do zimy, které odpovídají nejnovějším módním trendům.

 

1. Čepice s membránou proti větru

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivČepice pro běžce se v poslední době často vyrábějí v neutrální černé barvě. Výrobci navíc začínají využívat funkční materiály dříve určené pouze pro bundy nebo kalhoty i na čepicích a rukavicích. Spodní vrstva polyesterová vrstva navíc odsává pot. Nejlepší běžecké čepice jsou velmi lehké a na hlavě je téměř neucítíte. Navíc je můžete využít i na běžkách nebo na sjezdovém svahu - bez problémů se vejdou pod lyžařskou helmu.

Náš tip: Čepice Craft Zero WS Skull Hat, orientační cena 600 Kč

 

2. Zateplené rukavice

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivI rukavice mají speciální vrchní vrstvu, která ruce ochrání před větrem a deštěm, zatímco podšívka udržuje ruce suché. Příjemnou inovací jsou speciální drážky na vnitřní straně, díky nimž vám z ruky nevyklouzne lahev s vodou nebo hudební přehrávač. Dalším plusem jsou reflexní prvky nebo odnímatelný kryt na palec – pro případ, že byste chtěli ovládat dotykovou obrazovku na telefonu. Při zimním běhu oceníte i jemnou froté nášivku na vnější straně rukavic, do níž si v případě nouze můžete utřít nos.

Náš tip: Brooks Vapor Dry 2 Gloves Nightlife, orientační cena 380 Kč

 

3. Barevná trička

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivVelká část běhací výstroje se vyrábí černé barvě. Proč se tedy neodvázat při výběru trička, kde je paleta barev rozhodně širší. S tímto „superrychlým“ vrškem vás navíc nenapadne zastavit – budete muset dostát tomu, co máte napsáno na hrudi.

Náš tip: Nike, orientační cena 450 Kč

 

4. Mikina, v níž Vás nikdo nepřehlédne

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivVršků a různých mikin vhodných pro běh existuje nepřeberné množství. Důležitá je savost materiálu, který odvádí pot ze spodní vrstvy směrem ven, a ventilační systém, jenž zabraňuje přehřátí. Pokud si navíc pořídíte mikinu ve výrazné barvě, přibude Vám do výbavy kus na běhání za šera a za tmy.

Náš tip: adiZero™ reAction Pullover Sweater, orientační cena 1200 Kč

5. Bunda proti větru, dešti i zimě

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivKdo už svou běhací bundu našel, potvrdí, že je při zimním běhání k nezaplacení. Speciální membrány brání profouknutí a následnému nachlazení. Odvětrávací prvky ze síťoviny a savý materiál vespod vás pak udrží v suchu. Reflexní prvky vpředu, vzadu i na rukávech sníží riziko srážky s dalšími účastníky silničního nebo sportovního provozu.

Náš tip: Nike Fanatic Hoodie, orientační cena 2100 Kč

6. Multifunkční vesta

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivAž bude tepleji, můžete si místo bundy oblect sofshellovou vestu. Nebude vám hrozit přehřátí, ale střed těla bude přitom zůstane v teple. Navíc ji můžete využít i při jiných sportovních a volnočasových aktivitách.

Náš tip: Salomon XT Softshell Vest, orientační cena 1900 Kč

 

7. Klasické kalhoty

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivSprávná dáma, která chodí do společnosti má mít v šatníku takzvané "malé černé", páni by zase měli investovat do „černých a strečových“. Ovšem ne šatů, ale běžeckých kalhot. Využijete je i při zimních běžkařských výletech. Poslední kolekce kalhot totiž tak dobře zateplené, že se i při relativně nízkých teplotách obejdete bez více vrstev.

Náš tip: Craft Performance Run WP Stretch Tight, orientační cena 2100 Kč

 

8. Odvážné šortky

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivPánská běžecká móda není příliš extravagantní, proč se ale neodvázat alespoň na jednom kusu oblečení? Barevně se můžete vyřádit zejména v sortimentu triček a šortek. Některé firmy nabízejí i přímo psychedelické kousky.

Náš tip: BOA Men's 1" Elite Split Leg Short Prints Lava, orientační cena 600 Kč

 

9. Kvalitní ponožky...

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivPonožky jsou často opomíjená, ale naprosto zásadní část běžecké výbavy. Ty kvalitní jsou z vlny, které hřejí, nebo z umělých materiálů, jež dobře sají pot. Navíc umí zabránit tvorbě puchýřů. Vysoké ponožky, chcete-li podkolenky, slouží i jako ochrana před klacky a křovím, které se mohou při běhu terénem připlést do cesty.

Náš tip: Asics Trabuco Wool Crew, orientační cena 360 Kč

 


 

10. ...a teplé spodní prádlo

Pánská běžecká módaPánská běžecká móda|ArchivPro spodní prádlo platí to samé jako pro výše zmíněné. Důležitý je materiál – vnitřní vrstva by měla být nejlépe z polyesteru, aby maximálně odváděla pot. Vnější vrstva musí udržet teplo i při nižší námaze.

Náš tip: New Balance Men's Performance, orientační cena 380 Kč