Milostný dopis své budoucí ženě Barbaře poslal během druhé světové války George Bush starší

Milostný dopis své budoucí ženě Barbaře poslal během druhé světové války George Bush starší Zdroj: Twitter

Svět dojímá milostný dopis, který poslal zamilovaný George Bush starší své budoucí ženě Barbaře

Barbara Bushová, bývalá první dáma USA, zemřela v úterý ve věku 92 let. Kromě životního příběhu Barbary Bushové, který je sám o sobě pozoruhodný, se teď velmi často na sociálních sítích i v médiích objevuje dojemný milostný dopis. Jedná se o psaní, které napsal George Bush v roce 1943 své snoubence Barbaře Piercové. Jeho láskyplnost nyní dojímá city mnohých čtenářů.

Psal se rok 1943 a George Bush starší sloužil u amerického námořnictva. 12. prosince napsal George dopis začínající slovy „Má milovaná Bar“. Jako jeden z prvních dopis připomněl historik Michael Beschloss, specialista na dějiny amerických prezidentů. Dopis je napsaný na papíře amerického námořnictva a psaný modrým inkoustem. Když Beschloss milostné psaní připomněl na Twitteru, záhy jej začaly sdílet tisíce lidí.

„Tento dopis by mělo být snadné napsat – slova by měla přicházet snadno a krátce by mělo být jednoduché říct, jak hluboce šťastný jsem byl, když jsem otevíral naše svatební oznámení. Ale z nějakého důvodu nemohu říct vše, co bych chtěl, tímto dopisem. Miluji tě, drahá, a to, že vím, že ty miluješ mě, je pro mě cenné jako život sám,“ psal Bush své budoucí manželce, s níž letos oslavil třiasedmdesáté výročí svatby. „Jak šťastné budou naše děti, které budou mít za matku tebe,“ psal dále zamilovaný americký exprezident budoucí první dámě. Celý dopis si můžete přečíst níže:

Tento milostný dopis je jediným psaním, které si Barbara z jejich milostné korespondence uchovala. Čistota Bushova projevu, jednoduchost prostá dlouhého vysvětlování, jen jasné a ryzí vyjádření citů – to jsou typické figury, které v dopise můžeme nalézt. I tento dopis tak dokazuje, že méně je někdy (mnohem) více.