Jaké jídlo dostanete v letadle?

Jaké jídlo dostanete v letadle? Zdroj: Twitter

Air Canada
Air France
KLM
Korean Airlines
Lufthansa
17
Fotogalerie

Luxus versus bída v oblacích. Jaký je rozdíl mezi jídlem v ekonomické a první třídě?

Zatímco na sedadla první třídy se v průběhu života podívají jen někteří z nás, lety ekonomickou třídou jsou již celkem běžné. Alespoň jednou ročně létá na dovolenou stále více Čechů. A tento trend je patrný v celém světě. Rozmočené jídlo z plastových krabiček, které většinou nechutná „nijak“, aby bylo možné podávat ho co největšímu množství zákazníků, tedy i těm, kteří trpí různými alergiemi. To je představa, kterou si člověk vybaví, když se řekne jídlo v letadle. Napadlo vás někdy, jak vypadá takové jídlo v první třídě?

Rozdíly byly vždy. Podle toho, kolik peněz jste ochotni investovat do letenky, jste měli různé pohodlí, ale také různé jídlo. Zatímco v první třídě je dodnes servírováno jídlo v „opravdovém nádobí“ s příborem, v třídě ekonomické je vše podáváno v plastech a podobných neforemných obalech, které se ihned vyhazují. Vybrali jsme pro vás fotografie z různých leteckých společností, jež ukazují, jaké jídlo je v letadlech podáváno.

O tom, že jídlo servírované v dražší, tedy první třídě, je výrazně lepší, není pochyb. Ostatně můžete to vidět pouhým okem. Na druhou stranu je otázkou, zda má opravdu smysl utratit několik desítek tisíc korun navíc za to, že budu mít několik hodin více prostoru na nohy a najím se z keramického nádobí.

Jak vybrat nejlepší sedadlo v letadle >>>