Nejluxusnější lehátko na světě.

Nejluxusnější lehátko na světě. Zdroj: Simba Sleep

Nejluxusnější lehátko na světě.
Nejluxusnější lehátko na světě.
Nejluxusnější lehátko na světě.
Nejluxusnější lehátko na světě.
Nejluxusnější lehátko na světě.
6
Fotogalerie

Nejluxusnější lehátko k vodě má Wi-Fi, solární nabíječku mobilu a další vychytávky. Stojí přes milion

Na pláži opulentního klubu Blue Marlin na španělském ostrově Ibiza bylo minulý týden představeno nejluxusnější lehátko, jaké můžete vidět u vody na celém světě. Má automaticky se otáčející stínítko, která vás skryje před sluncem, Wi-Fi, solární nabíječku na mobil a když je moc horko, osvěží vás obličejový mlhový systém. 

Lehátko má samozřejmě speciální matraci, která se dá různě nastavovat. Na přístrojích můžete také sledovat, jaké UV záření na vás právě působí a kolik přijímáte ze sluníčka vitamínu D. Tedy všechno, co jste předtím na obyčejném lehátku u moře většinou neřešili.

Luxusní hračku vyvíjela a testovala firma Simba sedm měsíců. Věnuje se výrobě drahých matrací, tak se řešil především způsob, jak „vyrobit“ stín a jak zabezpečit, aby byly po ruce nejmodernější technologie.

Nadstandardnímu vybavení odpovídá i cena – 45 tisíc liber, tedy v přepočtu více než 1,3 milionu korun.

Spoluzakladatel společnosti Simba, James Cox, pro web Daily Mail řekl, že „pokud se sluneční záření přijímá s určitou mírou, je pro tělo prospěšné a proto jsme se snažili upravit matraci tak, aby pomohla snižovat i možné bolesti těla při ležení“.

Zcela jistě se najdou lidé, kteří si tuto pěknou hračku pořídí, ale že bychom na ní viděli ležet u moře či rybníka moc lidí, to lze vzhledem k ceně jednoznačně vyloučit.