Junktown.

Junktown. Zdroj: Junktown/Facebook

Junktown.
Junktown.
Junktown.
Junktown.
Junktown.
68
Fotogalerie

Z opuštěné raketové základny u Křivoklátu vybudovali nadšenci postapokalyptický svět

Civilizace je v troskách, pustinou korzují gangy kanibalských pankáčů a po zuby ozbrojených mutantů, těžko hledat místo ke spočinutí, kde byste mohli v klidu zdlábnout poslední konzervu psího žrádla. Jedna fáma ovšem tvrdí, že existuje místo, kde si za pár zátek pořádně orazíte, seženete zásoby, a kdo ví, třeba i společnici nebo alespoň láhev nezávadné pálenky. Město JUNKTOWN podruhé otevře své brány všem zbloudilým duším z pouště o posledním červnovém víkendu.

Postapokalyptický festival stavěný fanoušky pro fanoušky opět otevře své brány v červnu 2016. Největší změnu letos přináší správa raketové základny Bratronice, kterou převzal přímo team nadšenců kolem Junktownu a přípravy na festival tak probíhají prakticky od ukončení minulého ročníku. Junktown je naplněním postapokalyptických fantazií, zapálená pocta kultům Fallout a Mad Max, pokus o tuzemskou obdobu kultovního Wasteland Weekendu. Je to deviace a léčba v jednom.

Čtyři dny koncertů, projekcí, larpů (něco jako Dračí doupě, ale místu sezení u stolu při hře lítáte po lese s maketami zbraní...), workshopů a těžce popsatelných zážitků na dvanácti hektarech bývalé raketové základny. Junktown stojí od začátku na mottu od fanoušků pro fanoušky. U jeho základů se sešel široký záběr organizátorů festivalů, koncertů, táborů, larpů a všestranně kreativních nadšenců, které spojuje kromě nutkání tvořit zajímavé akce jedno hlavní téma ─ sci-fi fikce označovaná jako "postapo" neboli postapokalyptická literatura, umění, film a hry.

Akce se koná už tento víkend, ale navštívit ji nemůžete: už je dávno vyprodaná.