Domácí liška Juniper

Domácí liška Juniper Zdroj: instagram

Domácí liška Juniper
Domácí liška Juniper
Domácí liška Juniper
Domácí liška Juniper
Domácí liška Juniper
21
Fotogalerie

Chovat lišku není snadné a stojí to hodně peřin

Už několik dní válcuje internet liščí video. Zrzavá šelmička si myslí, že peřina je sněhová přikrývka. Kde se vlastně taková domácí liška vzala? Jmenuje se Juniper a je to domácí mazlíček. Žije si třeba jako pes, ovšem vrtochy má liščí.

„Kvůli jejich velkému loveckému pudu a díky přirozenému instinktu se budou lišky stále pokoušet lovit. Juniper a všechny ostatní lišky takhle skáčou vždy, když slyší zvuky škrábání. Připomíná jim to zvuky myšek pohybujících se v zimě pod sněhem,“ vysvětlila majitelka lišky magazínu Bored Panda.

Pounce, pounce, pounce 🐬 #landdolphin

Video zveřejněné uživatelem Juniper (@juniperfoxx),Úno 7, 2016 v 12:35 PST

„Když byla menší, brala jsem ji s sebou všude. Zvykla si na lidi i jízdu autem a obojí má ráda. Její neoblíbenější hra je ale, když jí někdo nahání po domě, pak se rozhodne otočit a prchat před ní, aby ho mohla pronásledovat,“ popisuje chovatelka liščí radosti.

Není to ale pořád jen legrace. Naopak, chovat takové zvíře je extrémně náročné. Lišky mají sklony kousat, jsou celkem hlučné a dvakrát nevoní. Na druhou stranu, stačí se podívat na fotky a je jasné, že to za ta úskalí jistě stojí.