Barbie

Barbie Zdroj: Mattel

Barbie
Barbie
Barbie
Barbie
I handicapovaní mají mít v kostičkovém světě své místo.
5
Fotogalerie

Konec anorexie. Nová Barbie s oblými tvary je jako kamarádka od vedle

Dokonalá, nebo lživá? Postava panenky Barbie je trochu kontroverzní. Nevedou takové křivky dospívající dívenky k anorexii? Jsou vůbec biologicky možné? Firma Mattel konečně vyslyšela stížnosti a spočítala si, že může risknout přihodit barbíně pár kil.

Před 57 lety svět patřil první Barbie. Za tu dobu ji potkalo mnoho proměn, ale většinou byly spíše stylové a povrchní. Tentokrát je to ale jinak. Barbie teď bude mít další tři druhy postavy. Vysoká, malá a s oblými tvary.

Původní originální vzhled Barbie byl často kritizován pro nerealistickou postavu, která může na děti působit nesprávně a vzbuzovat v nich nesmyslné představy o lidském těle. To se tedy maličko změní a navíc, všechny tři typy postav firma vyrábí v sedmi barvách pokožky.

Project Down, jak se nová vlna výroby panenek jmenuje, se připravoval tajně. Do poslední chvíle znalo údajně informaci asi kolem dvaceti lidí. Od 28. ledna je ale nová Barbie k dostání a lidštější křivky už může obdivovat (a hodnotit) každý.

Podobně "zlidšťuje" svou nabídku firma Lego. Totiž na obdobně nereálných proporcích minifigurek se nic nemění, ale do Lego města má přibýt vozíčkář.