Ano, toto je skutečně traktor Lékařů bez hranic. V roce 1999 ho využili k zajišťování odpadků při zásahu na severu Albánie.

Ano, toto je skutečně traktor Lékařů bez hranic. V roce 1999 ho využili k zajišťování odpadků při zásahu na severu Albánie. Zdroj: Samantha Bolton

Dva terénní vozy předvádějí ukázkový "kiss movement", při kterém ze dvou  míst proti sobě vyjedou dvě auta, aby si na půl cesty předala náklad nebo pazažéry. Pobřeží Slonoviny, 2015
Koně byli velkými pomocníky také při práci Lékařů bez hranic v Afghánistánu v roce 1985.
Loď Bourbon Argos je jedna ze dvou pátracích a záchranných lodí Lékařů bez hranic ve Středozemním moři. Působí v oblasti, kde jen v roce 2015 zemřelo tolik lidí, jako by se tam potopily dva Titaniky. (2015)
Malawi. Vrtulník právě odváží pacientku Yanesi Fulakison, která je v devátém měsíci těhotenství a nastaly jí komplikace. Na začátku roku 2015 zasáhly zemi rekordní záplavy. Mnoho vesnic se tak najednou ocitlo na ostrově, kam byl přístup jen ze vzduchu. Yanesi po převozu do nemocnice porodila císařským řezem. Dítě i matka byly díky rychlému zásahu v pořádku.
Oslík bez hranic pomáhá dostat se do odlehlých částí Kolumbie, kam se auta nedostanou. (2006)
14
Fotogalerie

Pásový jeep, osel i dron. Dopravní prostředky Lékařů bez hranic

Lékaři bez hranic využívají na svých misích celou řadu zajímavých dopravních prostředků. Když jde o život, nebojí se žádného druhu transportu, který by jim mohl pomoci dostat se včas či efektivně k pacientům. Někdy však mohou být možnosti i úsměvné.