Rok 1950, začíná éra nádherné Marilyn Monroe. Ta se stala ideálem krásy a její sláva přetrvává i dnes. S Marilym mimochodem přišly i ideální míry ženy, a to 90 - 60 - 90.

Rok 1950, začíná éra nádherné Marilyn Monroe. Ta se stala ideálem krásy a její sláva přetrvává i dnes. S Marilym mimochodem přišly i ideální míry ženy, a to 90 - 60 - 90. Zdroj: commons.wikipedia.org

16. - 17. století, Tři grácie od malíře Petera Paula Rubense, který zachytil ideál krásy té doby
18. století, korzety a vosí pasy - oproti minulému století velký a příjemný skok, jenže...měly ženy zapotřebí to utrpení?
19. století, velké klobouky, dlouhé sukně, košile zapnuté ke krku, paraplíčko
Přichází rok 1920 a s ním i odhalená ramena a kotníky, začíná rebélie
Roky 1930 - 1940, dámy už se nezahalovaly a dobře udělaly. Každá tehdy snila o tom být Hollywoodskou hvězdou, a tak na svém zevnějšku ženy zapracovaly daleko víc - s revolucí péče o zevnějšek přišla další, a to podprsenka!
11
Fotogalerie

Jak se měnil ideál ženské krásy v průběhu posledních staletí?

Ideál ženské krásy se neustále mění. Měnil se i v minulosti, v budoucnosti tomu nebude jinak. V porovnání s ideálem krásy v 16. - 17. století si dnes ve většině případů můžeme říct, že téměř všechny ženy jsou krásné. Některé uvnitř, jiné na povrchu. Jak ale vypadaly ideály ženské krásy napříč stoletími?