Sovětská okupace 21. srpna 1968.

Sovětská okupace 21. srpna 1968. Zdroj: Profimedia.cz

Náš problém nejsou Němci, náš problém jsou Češi a Rusové

Tak jako Vůdce všechno napsal Mein Kampfu, Lenin a Marx všechno napsali předem, jen si všichni mysleli, že je to legrace. Nebyla, mysleli to vážně.

Jako každý rok máme v tyto dny výročí vyvraždění lidí v Lidicích a Ležácích. Zločiny, o kterých neříkáme, že jsou bezprecedentní jen proto, že takových jsou lidské dějiny plné. Všude samý precedent. To jen nějaký mudrc jako Chomsky by třeba řekl, že v Latinské Americe někdo vypálil víc vesnic, tak co si stěžujeme. Není v dějinách problém najít místo kde někdy někdo vraždil víc.

Problém je v tom, že se to stalo ve 20. století a tady. Jeden kulturní národ to udělal druhému kulturnímu národu. Vlastně ne. To si neudělaly dva kulturní národy. Princip je vždycky stejný, stačí malá semknutá skupina, která se dostane k moci a potom si řádí podle libosti, protože napadený je vždy v nevýhodě, zaskočený, nečekal svinstvo. Přitom všechno bylo řečeno předem. Tak jako Vůdce všechno napsal Mein Kampfu, Lenin a Marx všechno napsali předem, jen si všichni mysleli, že je to legrace. Nebyla, mysleli to vážně. A teď zas něco vykládá Putin a je to legrace. Není. Důstojníci KGB nemají velký smysl pro humor. Leda tak pro ironii. Cíl je celkem, obnova SSSR, je jedno, pod jakým názvem. Ovládnout „blízké pohraničí“.

A jak říká nový vtip: „S kým sousedí Rusko? S kým chce.“ Z někdejších nacistů a sudeťáků už prakticky nikdo nežije. Ruských agentů tady máme na každém rohu mraky. A mají se k světu.