Oblečení Abby vždy vyvolávalo velkou pozornost, protože mnohdy připomínalo cirkus. Mělo to ale i svůj praktický důvod. V 70. letech švédské daňové zákony umožňovaly odpočet na oděv pouze v případě, že nebyl používán pro každodenní nošení.

Oblečení Abby vždy vyvolávalo velkou pozornost, protože mnohdy připomínalo cirkus. Mělo to ale i svůj praktický důvod. V 70. letech švédské daňové zákony umožňovaly odpočet na oděv pouze v případě, že nebyl používán pro každodenní nošení. Zdroj: Wolfgang Bubi Heilemann

Miley Cyrus to samozřejmě není, ale novináři kdysi říkali, že Agnetha, která je na obrázku, měla tehdy ze všech zpěvaček nejvíc sexy zadek na světě.
Agnetha bávala nejsnadnější „kořistí“ pro fanoušky a musela být chráněna. Navíc odmítala jakékoli turné delší dvou týdnů. Někteří to považovali za namyšlenost, ale ona si dala podmínku, že déle to nejde, protože chtěla být s dcerou Lindou.
Na této fotce z ledna 1971 to vypadá jako za komunismu na festivalu politické písně v našem Sokolově. ABBA ale tehdy zpívala pro Armádu spásy.
Snímek z vystoupení v Londýnské Royal Albert Hall v únoru 1977. Na dva koncerty dostali tehdy pořadatelé neuvěřitelných 3,5 milionů žádostí o vstupenky.
Na pláži u australského Perthu.
10
Fotogalerie

Skupina ABBA ukázala ve své knize i 100 dosud nepublikovaných fotografií

První oficiální fotografická knížka o historii slavné švédské skupiny ABBA (Agnetha, Björn, Benny a Anni-Frid) představuje na 460 stranách více než 600 snímků. A kolem stovky z nich jsou fotky, které předtím nebyly publikované. Anglická verze knihy s názvem „ABBA – The Official Photo Book“ vyšla před dvěma týdny a například ve Velké Británii stojí 35 liber. Podívejme se na některé neznámé či méně známé fotografie.