Křeček Roborovski, rodák z východu, přesněji z Kazachstánu, Ruska a Číny. V těchto zemích se prodává jako domácí mazlíček a je menší než palec

Křeček Roborovski, rodák z východu, přesněji z Kazachstánu, Ruska a Číny. V těchto zemích se prodává jako domácí mazlíček a je menší než palec Zdroj: viralnova.com

Kráva Vechur. Dosahuje maximální délky 124 cm a výšky 87 cm.
Nejmenší savec na světě, trpasličí myš, hlodavec z rodu Tarbíkovití, dospělé samice váží maximálně 3.75 g.
Lenochod trpasličí, o chlup roztomilejší než jeho příbuzní v normální velikosti. Žije na pobřeží Panamy a je o 40% menší než jeho zástupci.
Suchozemská želva, která dorůstá 8-10 cm pochází z Jižní Afriky
Maličký gekon, Gekon trpasličí. Dosahuje maximální délky 18mm a žije na Panenských ostrovech.
24
Fotogalerie

24 nejmenších a nejroztomilejších zvířátek žijících na naší planetě

Některá zvířátka jsou sama o sobě roztomilá a my bychom si je nejraději v menším podání odnesli domů. Ať už je to panda nebo žirafa, není to možné. Jejich miniaturní příbuzní, zatím, bohužel neexistují. To se ale nedá říct o všech zvířatech. Někteří své malé já přeci jen mají. A jsou k zulíbaní! Až na pár výjimek - třeba medúzu.

Jsou malinká, roztomilá a chceme je mít doma. Třeba takového lenochoda. Ten moc škody napáchat nemůže a ke spoustě lidí by se hodil. Jaký pán, takový lenochod. Zvládnout by se dal i jeho příbuzný v původní velikosti. 

A co taková antilopa, slon nebo malá kráva? Podívejte se na 24 nejmenších a nejrozkošnějších zvířátek, která na světě skutečně žijí: