Stanové městečko

Stanové městečko Zdroj: Adam Kolář

Až bude hlad, jezte ovce

Jen co jsem vystoupil z autobusu na karlovarské Tržnici, měl jsem co dělat, abych ono stanové městečko našel. Ne, že by tu nebyl dostatek porůznu rozmístěných mapiček, ale nějaká ta šipka by přece jen bodla.

 

Když jsem lokalizoval alespoň (jistě, nepřehlédnutelný) hotel Thermal, zjistil jsem, že festival je stále ještě ve finišující fázi před startem. V centru dění se toho zatím ještě moc nedělo; vydal jsem se tedy na zastávku provizorních autobusových linek F1, F2 a F3, které jedou od Thermalu až na stadion, kde se stanové městečko nachází. Objíždějí přitom své speciální festivalové trasy, takže cestou do stanu uvidíte i kus světa. Všechny jezdí do půl třetí ráno a jsou zcela gratis – to nám, batůžkářům, hraje skvěle do noty. Jediný zádrhel nastal, když jsem z autobusu vylezl na zastávce Stanové městečko a nemohl tam najít stanové městečko. Kolektivní prací jsme ho ale nakonec našli – batůžkáři holt musí držet pohromadě.

 

OvceOvce|Adam Kolář

 

Za adekvátních sedmdesát korun na noc jsem si mohl postavit stan, kde se mi na stadionu zachtělo. Využil jsem toho, že jsem dorazil mezi prvními, a zakempoval nad tribunami, pěkně ve stínu. V ceně „ubytování“ je tu zahrnuta i úschovna zavazadel a sprcha, obojí nonstop. V areálu městečka najdete i příjemnou hospůdku – a kdyby někomu zdejší bufet snad nesedl, po trávníku stadionu se pořád ještě prohání stádo ovcí…