Nový fond EDULIOS zahájil pod vedením Martina Skalického úspěšné nákupní tažení a do svého podfondu Alfa koupil administrativní budovu City West B1

Nový fond EDULIOS zahájil pod vedením Martina Skalického úspěšné nákupní tažení a do svého podfondu Alfa koupil administrativní budovu City West B1 Zdroj: archiv

Nový fond EDULIOS zahájil pod vedením Martina Skalického úspěšné nákupní tažení

Roční výnos z pronájmu budovy je bezmála 4 miliony euro. Moderní administrativní budova CityWest B1 ležící v pražských Stodůlkách je první realitní investicí nemovitostního fondu EDULIOS, který ji zařadil do svého podfondu Alfa. Ten se zaměřuje na právě na investice do administrativních budov v Praze. Jde o první velký obchod tohoto fondu, který má ambice zaujmout přední příčky mezi fondy kvalifikovaných investorů na českém trhu. Předpokládaný roční výnos z pronájmu budovy CityWest B1 činí zhruba 4 miliony euro.

Za novým fondem stojí největší tuzemská privátní investorská skupina CIMEX, jejíž portfolio zahrnuje bezmála 100 000 m2 kanceláří, logistických center a dalších komerčních objektů. Skupina ročně bilancuje se sumou okolo 7 miliard korun. V rámci fondu tak skupina umožní investorům přímé spoluvlastnictví žádaných a profitujících komerčních nemovitostí. Fond je navíc otevřen pouze kvalifikovaným investorům, kteří mají zkušenosti s investičními nástroji.

Nemovitosti na investičním trhu představují stabilitu. „Investice do nemovitostí jsou dlouhodobě oblíbeným investičním nástrojem, který nabízí stabilní výnosnost, nízké riziko i možnost dvojitého příjmu jak z pronájmu budovy, tak jejího zhodnocení,“ vyzdvihuje přednosti nemovitostí ředitel fondu Martin Skalický.

Právě Martin Skalický je jednou z klíčových osobností fondu. Zodpovídá za vedení společnosti a rozhoduje o investiční strategii fondů v rámci Eduliosu. „Pro mě je práce na rozvoji aktivit Fondu EDULIOS a jeho podfondů je obrovská výzva. Mohu naplno využít své více jak osmileté zkušenosti z rozvoje a řízení jednoho z největších otevřených nemovitostních podílových fondů v ČR na pozici člena a později předsedy představenstva (REICO nemovitostní fond České spořitelny). Spolu s kolegy, zkušenými manažery ze skupiny CIMEX, která vlastní a spravuje rozsáhlé portfolio kancelářských objektů, hotelů a developerských příležitostí, tvoříme sehraný tým. Mohu slíbit, že uděláme vše proto, abychom naplnili očekávání našich investorů,“ říká ke svému angažmá Skalický.