Stodolarová bankovka. V pohodě se vejde do peněženky

Stodolarová bankovka. V pohodě se vejde do peněženky Zdroj: kleptocracy.us

Stodolarová bankovka. V pohodě se vejde do peněženky
Balíček stodolarovek v celkové hodnotě 10000 amerických dolarů. Do peněženky už ho sice nejspíš nedáte, ale pořád se dá schovat v kapse
1 milion dolarů. Na tuhle sumu už budete potřebovat menší přepravku, popřípadě batůžek
100 milionu dolarů. Tady už začíná s přepravou problém, ideální je pro převoz vyrovnat balíčky bankovek na standardní paletu
Miliarda dolarů. Pro převoz si objednejte nákladní automobil
7
Fotogalerie

Umíte si představit, jak skutečně vypadá dluh USA? Podívejte se

Zákonodárci ve Spojených státech před pár dny schválili navýšení stropu státního dluhu o další 2,4 bilionu dolarů. Do té doby byl tento strop nastaven na 14,29 bilionu. Zemi hrozilo, že pokud do 2. srpna 2011 maximum svého dluhu nenavýší, nebude mít peníze na splácení svých závazků. Jak však taková suma vypadá ve skutečnosti a ne jenom napsaná na papíře?

 

14,29 bilionu dolarů je částka, kterou si vlastně už reálně představit asi umí málokdo. Pro zjednodušení ji zaokrouhleme na 15 bilionu. Číslo 15 je v tomto případě následováno řadou dvanácti nul. Pro lepší obrázek přinášíme grafické zpracování, jak by současný dluhu USA vypadal v hotovosti a to složený z balíčků stodolarových bankovek.

 

 

Přehlednou grafiku vydal server Kleptocracy.us sice již před časem, ale pro lepší pochopení současných ekonomických potíží USA je stále aktuální.