Kokain

Kokain Zdroj: Profimedia.cz

Na drogovém trhu je kokain, který uživatelům užírá kusy masa

V amerických městech Los Angeles a New York se objevil kokain, jenž svým uživatelům užírá živé maso z těla. Efekt je přitom agresívnější než při odlupování odumřelé kůže nebo u lupénky.

 

V tuto chvíli není úplně jasné, co přesně tento útok na uživatele kokainu způsobuje. Experti zatím zjistili pouze to, že agresivní vyrážka, pokud se tak dá nazvat odumírání celých kusů masa na těle, je spojena s kokainem, který je řezaný s veterinárním lékem levimasolem.

 

Levimasol se používá k odčervování hospodářských zvířat a může ohrozit zdraví lidí například tím, že sníží jejich obranyschopnost proti infekcím. Problém je v tom, že levimasolem se kokain ředí celkem běžně, a to i u nás. Proč nyní způsobuje něco takového na západním i východním pobřeží Spojených států? Hovoří se o množství léku v kokainu, ale je to také jen hypotéza.

 

Výsledek užívání kokainu s látkou, která požírá lidskou kůžiVýsledek užívání kokainu s látkou, která požírá lidskou kůži|drugdepartment.gov

 

 

Brutální napadení kůže a masa má dost možná na svědomí jakási infekce, které přítomnost levamisolu v těle uživatele ulehčí své působení. Až osmdesát dva procent kokainu v USA je s touto látkou namícháno. Záleží však zřejmě na individuálním organismu, jak levamisol společně s kokainem přijme. Buď jeho tělo dostane alergickou reakci, která se posléze, díky oslabené imunitě, může natolik zhoršit, až se stává i smrtelnou. Přítomnost kokainu v těle je pak perfektní záminkou, jak vyhlásit do světa, že kokain vás "sežere zaživa". Jenže to už je spíš konstatováním o tom, že koks je pěkně drahý...