JXD blokuje odboráře

JXD blokuje odboráře Zdroj: Tomáš Tesař

JXD: Nadržuje policie odborářům?

V dnešním tištěném Reflexu (a večer v televizi Metropol) uvidíte na vlastní oči, jak to vypadalo, když jsem zablokoval Dům odborových svazů. Policie tam byla za šest minut. Když jsem ale stejné policii ohlásil, že mě a mé ženě nějaký příznivec oborů vyhrožuje, nestalo se nic.

 

Možná se pletu, možná počítačové oddělení policie ČR právě teď zatýká idiota s nickem georg7 a já kritizuji policii neoprávněně. Ale spíš ne. Leč popořadě:

 

V pátek minulý týden začali odboráři vyhrožovat blokádou Prahy. V neděli v sedmnáct hodin jsem symbolicky řetězem zablokoval vchod do Domu odborových svazů, hlídači na mě zavolali policii, a já řetěz zase odemknul. Pak jsem napsal článek o tom, že doufám, že odboráři stejně jako já na pokyn policie blokády uvolní, a šel v klidu spát.

 

 

V pondělí začal někdo v diskusi pod článkem vyhrožovat mě a mé ženě. V úterý jsem si toho všimnul, vyžádal si z onlinu IP adresy, ze kterých diskutéři přistupovali, a poslal jejich výhružky i s těmito daty na policii, pod kterou redakce spadá, a na státní zastupitelství. Až do okamžiku zahájení odborářské stávky se mi ve věci nikdo neozval.

 

Jak to, že odborářům přijede policie šest minut po jejich zavolání, a na to, že nějaký sympatizant odborářů vyhrožuje novináři, nikdo nereaguje?