Ježíš

Ježíš Zdroj: Archív

Polský kněz o umělém oplodnění: žena přece není kráva!

„Rádio Maryja poslouchám vždycky, když se chci pobavit,“ říkal mi onehdá polský překladatel Jarek.

Ultrakatolická stanice, která sídlí v polské Toruni, a která je známá antisemitismem a až středověkou urputností (někdejší první dámu Marii Kaczynskou kdysi šéf stanice Tadeusz Rydzyk označil za čarodějnici), však tradičně Polákům spíš nadzvedává madle. Jenže co víc… Kvůli zarputilému fanatikovi Rydzykovi a hroznu jeho posluchaček – přezdívaných mohérové barety - totiž na Polsko padá nálepka zpátečnických tmářů.

 

No uznejte: Do rádia Maryja volá posluchačka Stanislawa, matka pěti dětí: „A pokud jde o početí dětí… Pokud pán Bůh dá takovou možnost, nemít děti, musíme věřit, a modlit se. Znám případy, kde dlouho nemohli mít děti a když se pomodlili, hned měli tři pěkné děti.“

 

 

Otec Rydzyk: „Gratuluji. Ano, nechat to na Bohu a nekombinovat! Poslanci pořád mluví o in vitro, jestli ano či ne. Ale přece žena není kráva! To není inseminace!“ Je mi těch Poláků líto, mnoho z jejich kněží jsou cool chlapíci, před kterýma by i čeští bezbožníci měli smeknout klobouk. A pak je tu jeden Rydzyk, co nešťastnice, které nemohou mít děti bude přirovnávat ke kravám. Ten chlap je prostě vůl.