Unikátní ponorka Virgin Oceanic

Unikátní ponorka Virgin Oceanic Zdroj: Virgin Oceanic

Unikátní ponorka Virgin Oceanic
Unikátní ponorka Virgin Oceanic
Unikátní ponorka Virgin Oceanic
Unikátní ponorka Virgin Oceanic
Unikátní ponorka Virgin Oceanic
5
Fotogalerie

Sir Branson se chce ponořit na dno všech oceánů a pokořit třicítku světových rekordů

V úterý představil Sir Richard Branson, majitel leteckého giganta Virgin Atlantic či operátora Virgin Mobile, novou ponorku a s ní projekt Virgin Oceanic. Splnil tak dávný sen zesnulé legendě a svému příteli Stevu Fossetovi.

Byl to právě Branson a jeho společnost, kdo podporovali Fossetovy lety kolem světa či první turistický let do vesmíru. Fosset snil o ponoru na dno Mariánského příkopu. Ten leží hluboko pod hladinou severního Tichého oceánu přibližně v jedenáctikilometrové hloubce. A to je ten háček. Nikdo přesně neví, kolik příkop měří. „Co kdybych vám vyprávěl o planetě, která je obydlena inteligentními bytostmi, které v 21. století fyzicky prozkoumaly 0 % nejhlubších míst své planety a zmapovaly pouhé 3 % svých oceánů, když přitom jejich planeta byla tvořena ze 70 % z vody... Pak byste ale přišli na to, že ta planeta je Země,“ prohlásil Branson při představení svého projektu.

 

 

 

Nikdo přitom neví, co přesně Branson v hlubinách objeví. U dna může být obrovitá vrstva odpadků stejně jako živočichové z dob dinosaurů. Virgin Oceanic bude na projektu spolupracovat s Googlem. Mapovací technologií Googlu budou zaznamenávána všechna data a do světa půjdou záběry či nové objevy z hlubin naší planety. Snad tedy v přímém přenosu neuvidíme, jak Godzilla z hlubin polyká ponorku Virgin Oceanic i se Sirem Bransonem…