Sériový vrah

Sériový vrah Zdroj: Abnelphoto / CC BY-SA

Policie našla osm těl na pobřeží NYC. Je to práce sériového vraha?

Před týdnem našli policisté osmé tělo, které zatím neidentifikovali. Bylo nalezeno na pláži nedaleko New Yorku, kde už v minulosti policie našla sedm mrtvol.

Naposledy našli detektivové těla čtyř prostitutek, a to v prosinci loňského roku. Těla byla na pláži zvané Gilgo Beach na ostrově, jenž je jižně od Long Islandu, a ležela asi kilometr a půl od místa, kde se policistům podařilo oběti nalézt už předtím. Doposud si policie není jista, zdali je mezi mrtvými nějaká spojitost, a obává se sériového vraha. Důvod je zřejmý – těla se našla v podezřelé blízkosti, všechna prozatím patřila prostitutkám a vrah, který je na ostrov přepravil, musel disponovat lodí, již ne každý má.

 

Tenkrát, v prosinci, měli kriminalisté větší štěstí. Po měsíci se jim totiž podařilo ženy pomocí DNA a zubních záznamů identifikovat jako prostitutky, které své klienty vyhledávaly přes webové stránky, jako je například Craigslist, jenž je ve Státech velice oblíbený. Od prosince prohledávali policisté danou oblast již několikrát. Nyní doufají, že nejnověji objevená těla jim poskytnou více informací o všech vraždách a případně potvrdí jejich spojitost.

 

 

Mezitím místní policie dále oblast prohledává. Pátrá totiž po čtyřiadvacetileté profesionální prostitutce Shannan Gilbertové z Jersey City, která zmizela právě v Oak Beach loni v květnu. V den zmizení si prostitutka na Craigslistu sjednala schůzku s klientem. Policie už klienta, s nímž se Gilbertová měla setkat, vyslechla. Z jejího zmizení ho ale nepodezřívá. Stejně tak testy DNA vyloučily možnost, že by Gilbertová byla onou neidentifikovanou mrtvolou. Buď nějaký fanatik pročišťuje město od prostitutek, nebo jsou pro něj profesionální společnice nejsnadnějším cílem.