Dr. House

Dr. House Zdroj: Fox

Lékaři, díky. A pište dál!

Napsal jsem pár blogů ne právě nakloněných akci Děkujeme, odcházíme. (Ne)odcházející lékaři mi na oplátku zahltili e-mail občanským apelem na novinářskou čest. Nic příšernějšího jsem dlouho nečetl.

 

„Já, níže podepsaný občan, protestuji proti tomu, že novináři používají nepřijatelnou metodu zkreslování a manipulace ohledně akce LOK,“ začíná druhá lékařská akce, tentokrát pro jistotu pod občanským hávem. Snad jako že jsme v tom všichni spolu.

 

A hezky občansky i pokračuje: „Tolerance vůči novinářské zlovůli vytváří alarmující precedens… Naopak občané, kteří přispívají k dobru společenského celku v mnoha jiných profesích, kupříkladu v oblasti zdravotnictví…“ Tolerance vůči zlovůli? Dobro společenského celku? Kupříkladu ve zdravotnictví? Sakra! Přestávám dokonce věřit, že v něčem tak patetickém může mít prsty i někdo tak cynický jako starý PR profík Jiří Hrabovský, najatá mediální tvář lékařské akce. I on totiž ví, že v roce 2011 nemůžete o veřejné mínění bojovat slovníkem dělníků z čerstvě znárodněného ČKD. Dnes musíte začít nějak takhle: „Rádi jsme si s kolegy přečetli Vaše podnětné příspěvky do diskuse, nicméně dovolujeme si Vám navrhnout…“

 

 

Teď nevím přesně co - u lékaře jsem nebyl dvacet let. V mém věku třeba nějaký botox či liposukci, samozřejmě na správním místě. A co takhle játra do rezervy? Řekněte mi aspoň, že něco takového nesepsal žádný lékař, v podstatě vážená profese. Možná nevyspalá mladá sestřička po dlouhé noční službě se starším lékařem?

 

 

A nyní perla na konec. „Na všechny novináře apeluji, aby si uvědomili svoji společenskou zodpovědnost a již nikdy nepoužívali čtenáře jako rukojmí,“ končí text. Prosím, opravte mě, pletu-li se: čím jsou všichni pacienti veřejných nemocnic, kteří mají posloužit lékařům k dosažení vyšších platů? Jestli vám vyjde, že RUKOJMÍM, pošlete mi nějaký hezký e-mail. Nebo vlastně radši ne….