Bankovní lupič v masce Baracka Obamy na záběru z bezpečnostní kamery

Bankovní lupič v masce Baracka Obamy na záběru z bezpečnostní kamery Zdroj: Archív

Rakousko řeší pikantní případ - banky vykrádá „lupič Obama“

Rakouská média jsou plná Baracka Obamy. Ovšem nejedná se tentokrát o samotnou osobu amerického prezidenta, ale o bankovního lupiče. Někdo totiž loupí v bankách u našich sousedů se stříbrnou pistolí v ruce a v masce Baracka Obamy.

Rakušané se o případ více zajímají právě proto, že zločinec si vybral zcela originální masku. Přitom podle výpovědi zaměstnanců přepadených finančních ústavů i policie se s největší pravděpodobností jedná o „místního“ lupiče, protože hovoří jedním z dialektů rakouské němčiny.

 

Na banky útočí těsně před zavírací dobou, používá pořád stejnou taktiku, jen mění automobily, ve kterých uniká.

 

 

Policie odhaduje, že „Obama lupič“ začal přepadat banky už v roce 2008. Na svědomí, pokud se skutečně jedná o stejného pachatele, jich má zatím šest. Minulý čtvrtek „účinkoval“ v Handenbergu, kde ukradl 10 tisíc eur.

 

A proč se vlastně hovoří tolik o masce, která připomíná tvář amerického prezidenta Baracka Obamy? Lupič totiž na počátku své kariéry používal masku starého muže, až v prosinci 2009 se zhlédl ve vůdci Ameriky. Stalo se tak poprvé v Kirchheimu. Kvůli tomu se i veřejnost začala o případ daleko více zajímat.