BMW

BMW Zdroj: BMW

Pan Svoboda mi to neudělal. Nejvíc prostě bourají mercedesy a BMW

Byl pátek sedmého ledna a pan Svoboda z Policejního prezídia ČR mi to neudělal. Dělal prý zrovna uzávěrku loňského roku, takže, ač pracovník tiskového oddělení, informace nepodával. Zkusíme se zeptat příští týden.

 

Volala jsem na jmenovanou instituci, abych kolegovi Luďkovi Staňkovi mohla na dálnici zavolat a přečíst mu, kdo podle zkoumání policejních složek nejčastěji bourá.

 

 

Odmítla jsem se spokojit s publikovaným závěrem, že „nejvíce bourají řidiči mercedesů a BMW“, i když tuším, že z čistě populistického hlediska bychom s tím zabodovali. Naši čtenáři ale nejsou lačni takových podbízivých zpráv, chceme jim nabízet ty, jež mají hlavu, patu, odůvodnění a úhly pohledu, které dosud neměly šanci zohlednit. Chceme se vyptat, co je to za lidi, jak se chovají, proč to dělají, na co se vymlouvají a kolik z bourajících má naopak favorit daleko po technické. Tedy proto volám. Po sekretářce nějakého oddělení, jež mě přepojí na údajný tiskový odbor, to k mé i jeho smůle zvedá pan Svoboda. A ten mi to neudělá, což opakuje dokola, protože dělá uzávěrku za rok 2010 a nemá na tyhle věci čas. Na moji výtku, že přece nemůžeme napsat, že nejvíc bourají řidiči mercedesů a BMW, protože to nám nestačí, mi netrpělivě řekne, že mi k tomu stejně nic víc neřekne, protože tak to je. A ani kdyby mi „to udělat mohl“ a to, jak už mnohokrát řekl, nemůže.

 

Tedy, až ve čtvrtek budete číst v Reflexu aktuální reportáž Luďka Staňka z levého pruhu dálnice D1 a řeknete si třeba, že z policejních zdrojů jsme mohli mít zajímavější informace, než máme, pak vězte, že ne. Pan Svoboda na tiskovém dělal v pátek uzávěrku, takže nám to neudělal.