Policie

Policie Zdroj: Policie.cz

Písně, které zřejmě vedly k pokusu o vraždu dětí v Ostravě

Tři chlapci ve věku 9, 13 a 14 let, které dva mladíci pobodali v sobotu pozdě odpoledne v Ostravě, jsou naštěstí mimo ohrožení života. Policie otřesný případ vyšetřuje jako pokus o vraždu a útočníky rychle zadržela, protože na místě bylo několik svědků. Pozoruhodné na celém případu je, že náznaky možného násilí se už před časem objevily na internetu. Jeden z podezřelých totiž skládal rapové písně, kde o podobném činu hovořil. Skladby byly v sobotu večer pořád umístěné na jedné webové stránce.

V jedné z nich, kterou nazval "Lidi se mění, ulice ne" se například zpívá i o tom, že se už o něco podobného pokusil. Je v ní text: "U Kauflandu v podchodu přede mnou utekli." Tento obchod je přibližně kilometr od místa sobotního činu. Třem chlapcům se ale o víkendu utéct nepodařilo. V písni "Lidi se mění, ulice ne" se navíc zpívá: „Když se koukám z okna, vidím jenom kriply. A když se procházím venku, chci, aby všichni chcípli. Smějou se mi, že nosím nůž jak na ovoce. V tom případě jsi hruška, ale s mojí kudlou v břiše.“ Bohužel tato slova se naplnila. Tato píseň byla na internet umístěna 18. října letošního roku.

 

 

O něco později, 21. listopadu, tem přibyla ještě skladba Bejby. Je o nešťastné lásce, o tom jak dívka opustila kluka. Zní v ní i slova: "Tak tímto trackem bych se chtěl navždy rozloučit." Jak Reflexu potvrdili lidé z rapové scény v Ostravě, s jedním z podezřelých se skutečně dívka před časem rozešla a on to nesl velmi těžce.

 



Zda se ale v obou písních odráží o plán zaútočit na jiné lidi, to je předmětem vyšetřování.