Regina Rázlová

Regina Rázlová Zdroj: Archív

Kresby Reginy Rázlové z vazební věznice
Kresby Reginy Rázlové z vazební věznice
Kresby Reginy Rázlové z vazební věznice
Kresby Reginy Rázlové z vazební věznice
Kresby Reginy Rázlové z vazební věznice
22
Fotogalerie

Exkluzivně: Regina Rázlová promluvila

Po více než deseti letech promluvila dnes třiašedesátiletá herečka, která koncem devadesátých let skončila na rok ve vazební věznici v souvislosti s vytunelováním Skloexportu. Přijala nás s manželem v rodinné vile na Zbraslavi minulý týden jako po letech vůbec první novináře.

 

„Divadelní roletu jsem napořád stáhla. Nejde ji totiž stáhnout jen napůl, podlézat pod ní tam a zpátky … Teď je jiný život, ne horší, ne lepší, jiný …,“ říká bývalá herečka Národního divadla Regina Rázlová Reflexu. Deset let vyprávěla po večerech svému manželovi Jindřichu Santarovi zážitky z vazební věznice a souvislosti jejího případu, jenž ji v roce 1999 dostal za mříže. Inspirován obrázky, které jeho žena kreslila ve vězení, teď napsal Jindřich Santar knihu „Z uvedených odposlechů je zřejmé, že obviněná Regina Rázlová …“, jež vyjde 3. listopadu.

 

„Mám bipolární poruchu, dřív by se řeklo, že jsem blázen. V nějaké chvíli jsem s tou knihou souhlasila a teď se mi zase zdá, že ne …,“ říká k tomu sama Rázlová, která spolu se svým manželem, bývalým zetěm Vladislava Vančury, žije v rodinné vile na Zbraslavi. „Třikrát se pokusila o sebevraždu, roky se léčí z roztroušené sklerózy, ubývá jí mozkových buněk a není schopna soustavné práce, proto jsem knihu napsal sám,“ líčí důvod sepsání vnitřního dialogu vězněné herečky její manžel.

 

Regina Rázlová exkluzivně pro ReflexRegina Rázlová exkluzivně pro Reflex|Tomáš Tesař

 

O rozhovor jsme požádali v souvislosti s vydáním knihy a podmínkou autora bylo, že právě a jen o knize bude řeč. Zda se setkání zúčastní i Regina Rázová, nebylo do poslední chvíle zřejmé.

 

„Regina Rázlová bohužel s nikým nemluví, nikoho nechce vidět,“ řekli nám při žádosti o rozhovor v nakladatelství, jež zastupuje jejího manžela. Nakonec vznikl otevřený dvojrozhovor s autorem knihy Jindřichem Santarem i její hrdinkou Reginou Rázlovou a série fotografií, které s nimi pořídil fotograf Reflexu Tomáš Tesař.

 

Případ Skloexport, v němž jde o podezření z víc než půlmiliardového tunelu, není dodnes uzavřen a další právní kroky jsou odloženy ze zdravotních důvodů Reginy Rázlové.

 

Kresby Reginy Rázlové z vazební věznice si prohlédněte v galerii.

 

Regina Rázlová - knihaRegina Rázlová - kniha|Archív

Kniha Jindřicha Santara „Z uvedených odposlechů je zřejmé, že obviněná Regina Rázlová …“ vychází 3. listopadu v nakladatelství XYZ.

 

Celý rozhovor s Reginou Rázlovou a Jindřichem Santarem, více o Skloexportu a hereččině minulosti si přečtěte tento čtvrtek v Reflexu.

 

Regina Rázlová exkluzivně pro ReflexRegina Rázlová exkluzivně pro Reflex|Tomáš Tesař