Video placeholde
Colours 2018: Vojta Kotek na tajném koncertu Reflexu
Colours 2018: Vojta Kotek na tajném koncertu Reflexu
Colours 2018: Vojta Kotek na tajném koncertu Reflexu
3
Fotogalerie

Kapela TH!S během posledního tajného koncertu pomáhala bourat stan Reflexu

Poslední tajný koncert Reflexu se na Colours odehrál v režii kapely TH!S. Gang kolem herce a režiséra Vojty Kotka – mimochodem solidního baskytaristy – řeší celou svou historii v podstatě jediný problém: vyrovnat se s popularitou jednoho ze svých členů.

Jak přiznal Kotek na besedě před koncertem, nejvíc si to ještě jako teenageři „vyžrali“ během šílenství kolem Snowboarďáků v roce 2004. Vyjeli tehdy na turné v rámci propagace filmu a zjistili, že lidi neřvou pod pódiem nadšením z jejich výkonů, ale protože si chtějí sáhnout na slavného herce. Navíc je konfrontace s profesionály typu Romana Holého a Dana Bárty ujistila, že musí ještě hodně zamakat, aby mohli vylézt bez uzardění před lidi.

Partička kamarádů v pražských Vinohrad tehdy přesto splnila svou sociální funkci: Vojta Kotek přiznal, že kytarista a zpěvák Honza Melíšek, kytarista Ondra Vyoral a bubeník Pepa Černý byli jediní, kteří se k němu během „kotkomádlománie“ - podle jeho vlastních slov - chovali pořád stejně.

Chlapci nakonec provedli příslušné „poučení z krizového vývoje“, uložili si osmiletý (!) veřejný půst, dřeli a hráli po garážích a mejdanech kamarádů. Výsledkem je album, které vyšlo letos v lednu, jakož i účast na vítkovickém festivalu, kde TH!S jako poslední kapela v pořadí pronikli na tajný koncert našeho časopisu. O tom, jakou energii do něj vnesli, se můžete přesvědčit na ukázce z koncertu. Na jeho konci nezbývalo než srovnat stan Reflexu se zemí.