Festival v ulicích Ostravy v roce 2017

Festival v ulicích Ostravy v roce 2017 Zdroj: ČTK/Ožana Jaroslav

Aneta Langerová, Dara Rolins i finští Tuuletar přijedou na Festival v ulicích do Ostravy

Festival v ulicích, který je doprovodným programem festivalu Colours of Ostrava, nabídne letos koncert Anety Langerové, Pokáče či Dary Rolins. Vystoupí i zahraniční kapely, třeba dánská formace Virelai či Tuuletar z Finska. Novinářům to ve sředu řekla ředitelka festivalu Petra Hradilová. Akce se uskuteční na několika místech Ostravy 29. a 30. června.

Mezi hlavní hvězdy budou patřit čerství držitelé cen Anděl či Jantar David Stypka a jeho kapela Bandjeez. Přijede také swingový zpěvák Petr Sovič se svým big bandem, který doprovodí Petera Lipu a Jitku Zelenkovou. Kapela Zrní vystoupí v doprovodu souboru Camerata Janáček.

Součástí programu budou i workshopy s některými umělci, taneční stan, návštěvníci budou mít možnost sportovat či se na lodičkách projet po řece Ostravici. Novinkou letošního programu bude noční průvod Ostravou. Účastníci uvidí ohňovou show a společně si zazpívají noční chorál napsaný přímo pro festival.

Colours: Hlavní hvězdou je Pharrell Williams

Festival Colours of Ostrava se letos uskuteční od 18. do 21. července v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic a na 21 venkovních i krytých scénách nabídne přes 350 programových bodů - koncertů, divadel, workshopů, diskusí, filmů i výtvarných akcí.

Jednou z největších hvězd bude kapela N.E.R.D. nabízející kombinaci hip hopu, funky, rocku, R&B a elektroniky. Z jejích členů nejvíce poutá pozornost zpěvák a producent Pharrell Williams.