Dan Reynolds, frontman skupiny Imagines Dragons kvůli problémům se ztracenými kufry a hlasovou indispozicí uvažoval, že středeční vystoupení zruší. Nakonec kapela zahrála a atomsférou byla unešena.

Dan Reynolds, frontman skupiny Imagines Dragons kvůli problémům se ztracenými kufry a hlasovou indispozicí uvažoval, že středeční vystoupení zruší. Nakonec kapela zahrála a atomsférou byla unešena. Zdroj: ČTK

To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
To nejlepší z Colours of Ostrava 2017!
5
Fotogalerie

Deník Colours of Ostrava: Horor skončil Imagine Dragons happyendem

Festivalové léto je v plném proudu. Ve Varech mi herec Kotek polil svítivě bílé tkaničky červeným vínem a cestou do Ostravy ta teniska ještě pořád vypadala, jako by neúspěšně ukrývala krvavou ránu na mé hnátě. Děsil jsem s ní hudbychtivé batůžkářky v Pendolinu. Odvracely pohled.

Pravý horor nás ale čekal až v Ostravě: okem zkušeného „Colourse“ s osmi zářezy jsem zhodnotil lidskou záplavu na nádraží, která dokonale oblila směnárnu vstupenek za čipy. Téměř nebylo možné procpat se z haly ven, do města.

Letos to tu bude hustý!

Ostravští taxikáři se chovají jako draví podnikatelé. Respektují zákon nabídky a poptávky, a jelikož jsou v tuhle chvíli vzácnější než Jarek Nohavica, stojí mě dvoukilometrová cesta do hotelu sto sedmdesát korun. 

Ani vstup do areálu nevěští nic dobrého. Vedrem zmožení adepti se ve frontách na rozličné akreditace škorpí, roli hraje frustrace, nedočkavost… Horký vzduch zanesl tóny zvukové zkoušky první hudební položky v programu, slovenského indie „objevu“ Billyho Barmana až před brány festivalu. Každý už chce být uvnitř, jenže v tu chvíli je to stejně iluzorní, jako kdyby měli přijet Beatles.

Každý návštěvník prochází několikastupňovou kontrolou korunovanou skenerem, který projíždí identifikační destičku v pásce na zápěstí. Načítá se zatraceně pomalu. Hromada zabavených PET lahví rozličných obsahů je větší než já, dobře dvoumetrák – i to o něčem svědčí. Špunt u vchodu zadrží lidi na více než hodinu a nálada opravdu není výborná. Situace je nepřehledná. Podle našich zpráv dostali místní taxikáři dokonce zákaz zastavovat před hlavním vchodem, kde dav přepadával do silnice. Nakonec se jedna z bran pod tlakem nedočkavců „protrhne“ a dovnitř se nahrnou neprolustrovaní lidé.

A to ještě festival neví, že někdy v tu chvíli kapela Imagine Dragons, jež má zajistit vyvrcholení večera, vážně uvažuje o zrušení svého půlnočního setu. Nedorazila jim jedna z kytar, zpěvák Dan Reynolds má navíc problémy s hlasem.

Nakonec prý Dana ukecal do akce ošetřující lékař, a jestli je to pravda, tak ten chlápek má na svědomí velký středeční happyend. Podmanivé vystoupení Imagine Dragons nakonec ukonejší i ty, kteří chtěli vrátit vstupné, neboť opékajíce se před branami, přišli o část koncertu ceněné písničkářky Birdy.

Zaplať bůh, protože tohle by byla ošklivá revoluce. Zkušeným okem z bezpečí prvního patra novinářského stanu přehlížím areál těsně po skončení koncertu Tata Bojs a konstatuju, že řeky lidí z dvou sousedních největších scén, České spořitelny a AcelorMittal, se slily v jediné moře. To tu ještě nebylo! Pozorovatelny, na nichž si v minulých letech mohl starší, zpohodlnělý návštěvník zajistit bezpečný odstup od tvrdých fandovských jader a nerušeně poslouchat, zmizely – v tuhle chvíli jsme všichni zmítáni jedinou lidskou povodní.

Jinak je atmosféra báječná, všímám si, že do GOLD VIP sektoru nepustili jednoho z kandidátů na prezidenta Jiřího Drahoše. Letos se tu chystá hon na mladé voliče a Babiš má kolty proklatě nízko. Uvidíme, co přinese zítřek. Jedna věc je jistá. Jedna čepovaná Plzeň tu letos stojí padesát tři korun, takže to v tomhle vedru vypadá na solidní kšeft.