Cesta do Chorvatska bude letos o něco dražší a komplikovanější.

Cesta do Chorvatska bude letos o něco dražší a komplikovanější. Zdroj: Auto.cz

Chystáte se do Chorvatska: Poradíme, jak přes Slovinsko bez známky!

Cesta do Chorvatska se v létě 2017 trochu protáhne a krapet prodraží. Zvedly a ještě se zvednou ceny mýta i potravin. A taky přibudou uzavírky. Přesto se Jadranu Češi jen tak nevzdají. Pořád jde o příjemnou dovolenou, v níž hraje moře & auto roli č. 1.

Pro statisíce Čechů = letní dovolená cesta autem na pláže do Chorvatska. Letos bude cesta o něco dražší a komplikovanější. Svět motorů ji minulý týden vyzkoušel. Na co všechno přišli?

Zdražíme...

Změnou, o níž se nejvíc mluví, je zdražení. Lidé, kteří letos plánují dovolenou na chorvatských plážích, opravdu budou muset sáhnout hlouběji do peněženky.

Od března se za dálnice v Chorvatsku platí o pět procent víc než loni a cena se ještě zvýší v červenci a srpnu. Zároveň o necelé procento stoupla cena rakouských dálničních známek.

... pozavíráme

Další potíží jsou dálniční stavby. Začíná to už v Česku: problematickými úseky pro cesty na jih je vlastně celá dálnice D1 z Prahy do Brna, ale i rozestavěná rakouská dálnice A5 na Mikulov, dálniční průtah Vídní a jeho jižní část A23. Komplikovaná bude také část trasy na slovinské dálnici A4 Ptuj – Macelj, která je ve výstavbě, a tradičně bývají zácpy okolo hlavního města Záhřebu.

Místa dopravních omezení

Česko: Modernizace dálnice D1 a výstavba D3

Rakousko: Výstavba dálnice A5 (Schrick-Poysbrunn), A23 na jihu Vídně, dálnice A2 (Wiener Neustadt, Graz) a A9 (tunely Klaus a Selzthal 16. srpna)

Slovinsko: Výstavba dálnice A4 (Ptuj-Macelj)

Další užitečné informace najdete na webu Auto.cz >>>