Thajsko

Thajsko Zdroj: Shutterstock

Pattaya: Oblast v Thajsku, kde se dá strávit dovolená jako v ráji

Chystáte se do Thajska, ale pořád nevíte kterou oblast si zvolit? Přinášíme Vám 9 důvodů proč si zvolit proslulou Pattayau.

 

1. Nong Nooch tropická zahrada

Nong Nooch tropická zahrada je famózní tropická zahrada, která je jednou z největších a nejkrásnějších botanických zahrad v Asii. Zahrada je plná exotických rostlin, kaktusů, bonsají, sukulentů a orchidejí. Uvádí se zde úžasná představení thajských tradičních tanců z celého Thajska, thajského bojového umění, sloní show a dokonce si zde můžete pohladit tygra, zhoupnout se slonovi na chobotu nebo se na něm nechat povozit. Zahrada se rozléhá na 2,4 km čtverečních a je ideální návštěvou pro celodenní výlet. Nong Nooch najdete jen několik kilometrů od centra Pattaya.

2. Jomtien Beach

Unikněte ruchu hlavního města a uvolnitě se a relaxujte na Jomtien Beach. Opalujte se v blízkosti klidného pobřeží, nebo se můžete uchýlit do stínu na okraji pláže. Milovníci vodních sportů mohou využít všechny druhy aktivit, včetně jetskiing, parasailing, a windsurfing. O občerstvení také není nouze, hosté zde naleznou spoustu restaurací podávající vynikající místní pokrmy a čerstvé plody moře.

3. Svatyně pravdy

Naprosto unikátní stavba zobrazující poctu Dávnému pohledu na svět, stejně jako Vědomostem dávnověku či Východní filosofii. Umělecký zázrak shlíží na moře ze skalnatého ostrohu.

Celá budova je postavena z teakového dřeva a její stavba započala teprve v roce 1981, ačkoli může na první pohled směle soupeřit s historickými monumenty starými více než tisíc let. Stavební práce navíc stále probíhají a její dokončení je plánováno na rok 2025.

4. Wat Yansangwararam

Jen 12 km jižně od Pattayi narazíte na skvost thajské chrámové architektury - rozsáhlý chrámový komplex (60ha) Wat Yansangwararam, vybudovaný v rámci královského projektu pro provincii Chonburi. Stavěl se od roku 1975 do roku 1996 a bylo zde proinvestováno přes 27 miliard THB (600 miliónů USD) a výsledek tomu skutečně odpovídá. Wat Yan byl zasvěcen Somdej Phra Yanasangworn, nejvyššímu patriarchovi neboli hlavě thajských buddhistů. Komplex je protkán divukrásnými parky a uprostřed se nachází velké jezero s vodotrysky, které si v ničem nezadají s Curychem ve Švýcarsku. Najdeme zde řadu chrámů v různých architektonických stylech.

5. Mini Siam

Mini Siam se nachází severně od Pattaya. Jedná se o pohádkové místo plné miniaturních replik s vynikajícími architektonickými díly, jak z Thajska, tak i z celého světa. K vidění je i chrám Smaragdového Buddhy, Thajská sněmovna, Tower Bridge, Eiffelova věž, Socha svobody nebo Velká čínská zeď. Vše je vybudováno v poměru 1:25. Uvidíte celkem více jak 100 modelů zobrazující světové stavby. Vše se nachází v příjemném prostředí mezi zelení a krásnými stromy.

6. Plovoucí trhy Pattaya 

Plovoucí trhy Pattaya byly dříve běžnou součástí thajského života, ale dnes jsou zábavou hlavně pro turisty a chaotickým zážitkem pro všechny smysly. Projeďte se na loďce po kanálech a navštivte proslulé plovoucí trhy, kde obchodníci nabízejí své zboží na malých loďkách a připravují různé kulinářské speciality, které musíte ochutnat. Plovoucí trhy jsou kousek od města Pattaya. Trh je rozdělen na 4 části, koupit zde můžete skvělé jídlo, ovoce, suvenýry a je tu i několik galerií. Pronajměte si loďku a nechte se povozit po kanálech.

7. Pattaya – podvodní svět

Do výčtu těch nejzajímavějších míst v Pattaye rozhodně patří i místní aquarium. Sami místní o něm říkají, že je jedno z nejkrásnějších v celé Asii. Prosklenný tunel je dlouhý přes sto metrů a návštěvníky od okolního modrého a tichého světa dělí jen sedm centimetrů silné sklo. Za ním se potom prohání asi 4500 živočichů, včetně žraloků.

8. Pattaya Cabaret Shows 

Ty nejlepší umělecké preformace formou kabaretu na jevišti. Získali si celosvětovou slávu díky svým „ladyboy“ bavičům, kteří mají obrovský talent. Vystoupení jsou ohromující a jejich celá řada. Mezi nejpopulárnější patří: Alcazar Cabaret Show, Alangkarn Show a Tiffany Cabaret Show.

9. Walking Street 

Neznámější turistická ulice na světě. Walking Street je to místo, kde se právě vše děje. Obecně řečeno, většina nočního života v Pattaya a akce zaměřené na turisty se nachází v jižní části města Pattaya právě v ulici Walking Street, kde je největší koncentrace barů, Go-Go barů, masážních salonů a diskoték, vše je osvětlené neonovými světly, což dává místu tu pravou a jedinečnou atmosféru. Pohybuje se zde mnoho turistů, především mužů a thajských dívek, které jsou tak přátelské, že i plachý kluk se zde bude cítit příjemně.