Johny Machette s cenou MFA

Johny Machette s cenou MFA Zdroj: www.melty.cz

Johny Machette na předávání cen Melty Future Awards 2015 v Paříži
Johny Machette a Gabriela Heclová na předávání cen Melty Future Awards 2015 v Paříži
Johny Machette si pro cenu přiletěl se svou přítelkyní, herečkou a youtuberkou, Gabrielou Heclovou
Johny Machette s cenou MFA
Cena MFA
6
Fotogalerie

Český zpěvák Johny Machette vyhrál mezinárodní soutěž talentů do třiceti let

Melty Future Awards, ocenění pro mladé talentované lidi do 30 let. Letos byla poprvé kategorie také pro Českou republiku a tu nevyhrál nikdo jiný, než Johny Machette. Po prvenství v kategorii Hvězda internetu soutěže Český slavík Mattoni si na své konto připisuje další. Pro cenu si však tentokrát dojel mnohem dál, než do Státní opery. Respektive zaletěl. A to až do Paříže.

Web Melty.cz nominoval na ceny #MFA podle svých slov osobnosti, které udělaly obrovský posun ve své kariéře a rok 2015 bude jejich. Hlasovat se dalo na internetu, a to každý den od října 2014 do 21. ledna 2015. Nominováni v kategorii pro Českou republiku s názvem "Cool is everywhere" byli mimo jiné i Adam Mišík, Trabantem až na konec světa, blogerky Bloges Robes nebo slovenský raper Majk Spirit. 

Boj o výhru byl napínavý až do poslední minuty. Hlasování se dokonce o týden prodlužovalo. "Bloges Robes vedly s obřím náskokem až do poloviny ledna. Melty se ale rozhodlo, že hlasování ještě nemáte dost, a protáhli jsme ho skoro o týden. A pak se začaly dít věci ! Dali jste se 20.ledna, asi 40 hodin před koncem hlasování, do obrovského boje za svého kandidáta. Jednička v hlasování do té doby, Bloges Robes, měly 12 054 hlasů, a číslo 2. Johny Machette, který od Nového roku dotáhnul slušně až na 2. příčku, měl 9 852 hlasů. Jen dva tisíce hlasů rozdíl, a dva dny do konce! Druhý den ráno jsme utrpěli lehký šok : Johny a Bloges Robes dělilo 25 hlasů. 16 hodin do konce hlasování a my jsme si házeli korunou o to, kdo nasedne za týden do letadla směr Paříž!", vyjádřila se k soutěži redakce Melty.cz. 

Slavnostní ceremoniál se konal 28. ledna 2015 v Grand Rex v Paříži. Ve Francii běželo předávání cen v přímém přenosu a mohlo by se v něčem rovnat dokonce i předávaní filmových Oscarů. Zlatý koberec, fanoušci čekající už od odpoledne na své oblíbené interprety, novináři, televize, pompéznost. 

Dvaadvacetiletý raoper Johny Machette dokázal, že patří nejen na českou, ale také na mezinárodní scénu. Podívejte se na fotografie a video z předávání cen MFA. 

Video z předávání cen MFA v Paříži - Johny Machette přebírá cenu po 40. minutě: