Keira Knightley

Keira Knightley Zdroj: Profimedia.cz

Z filmu The Imitation Game, který k nám přijde do kin v lednu 2015
Z premiéry filmu The Imitation Game s kolegou Benedictem Cumberbatchem
Z premiéry filmu The Imitation Game
Z premiéry filmu The Imitation Game s kolegou Benedictem Cumberbatchem
Z premiéry filmu The Imitation Game s kolegou Benedictem Cumberbatchem
5
Fotogalerie

Krásná Keira Knightley pro Reflex: Ano, jsem hrdá feministka

Šušká se, že ji producenti přeřadili do kategorie B, té, kam spadnou herci, již už přestali být v kurzu. Na premiéře filmu Imitation Game zahajujícího londýnský filmový festival ale Keira Knightley na “béčko” rozhodně nevypadala. Ve větru a dešti na ni čekaly stovky dychtivých fanoušků, v ruce její novou sexy fotkou od Patricka Demarcheliera. “Svléknout se mi problém nikdy nedělalo,” krčila rameny následující den, když ji tutéž fotku přinesli i novináři.

Devětadvacetiletou Britku zná český divák téměř osobně. V roce 2002, coby nadaná, leč ještě ne moc známá herečka, navštívila karlovarský filmový festival. Fotografka Zuzana Mináčová vzpomíná, jak se tehdy kráska dobrovolně stala její pravou rukou. Dokonce ji prý mezi taháním kabelů a štelováním světel tvrdila, že by jí focení bavilo možná víc než hraní.

“Děsí mě, co jsem vám tam ještě napovídala,” spráskla Knightley, stále stejně krásná a stále stejně bezprostřední, ruce o dvanáct let později. “Fotky si moc ráda prohlížím, ale tvorbu nechávám na povolanějších. Takže se omlouvám, ale ve Varech musíte vyřídit, že jsem zůstala herečkou,” vzkázala.

Velmi otevřeně potom promluvila nejen o focení aktů (najdete zde), respektive o tom, jak nesnáší, když jí “přifukují” hrudník (“Aby mi někdo říkal, že když nemám prsa jako balony, nejsem ženská? Tak to zase prr!”), ale také o svém přirozeně nastaveném smyslu pro feminismus.

“Ano, jsem feministka. Hrdá. Těší mě, že si to tu můžeme říct nahlas a nikdo na nás kvůli tomu neřve: Mlčte krávy!” konstatuje v rozhovoru pro Reflex, který je právě na stáncích.

Obálka Reflex 43Obálka Reflex 43|ArchívPřečtěte si rozhovor s okouzlující britskou herečkou Keirou Knightley v aktuálním vydání časopisu Reflex.