Robin Williams

Robin Williams Zdroj: Reuters

Herec Robin Williams, který se oběsil, měl deprese, protože ho trápily finanční problémy

Jeden z nejpopulárnějších světových herců současnosti, Američan Robin Williams (63), který byl nalezen v pondělí večer ve svém domě v kalifornském Tiburonu oběšený, trpěl velkými depresemi a měl i problémy s penězi.

Williams měl podle dostupných informací poměrně velké finanční problémy, protože se obával, jak zabezpečí svoji rodinu. Finančně ho „vyčerpaly“ zejména dva někdejší rozvody, které ho na odstupném stály minimálně 20 miliónů dolarů. Trpěl proto dlouho depresemi. Kvůli penězům v poslední době musel přijímat podle něj i podřadnější role.

Herec před časem přiznal, že je na pokraji bankrotu, a spoléhal především na úspěch televizního seriálu společnosti CBS, který se jmenoval The Crazy Ones. Williams v něm hrál jednu z hlavních rolí, jenže seriál byl loni brzy po premiéře zrušen. To herce trápilo a rozladilo. Přišel tím i o hodně peněz. Kvůli jeho smrti už ani nedošlo na natáčení pokračování druhého dílu kultovního snímku Táta v sukni, o kterém s ním už jednal režisér Christopher Columbus.

Přestože si stěžoval na nedostatek dobrých hereckých příležitostí, zanechal po sobě čtyři připravované filmy, podle filmových kritiků se ale ani od jednoho nečeká, že budou kasovními trháky, což on sám zřejmě tušil.

Strach o finanční zabezpečení rodiny pak herce přiměl k tomu, že prodal svůj velký ranč a vinice v Kalifornii.

Kdysi Williams léta bojoval s alkoholem i se závislostí na kokainu. V posledních třech týdnech nebyl vidět na veřejnosti a podle blízkých lidí měl stále větší deprese.

Robin Williams, který pocházel z bohatých poměrů a před herectvím studoval politologii, získal první oscarovou nominaci v roce 1987 za roli ve filmu Dobré ráno, Vietname. Další nominaci mu přinesla o dva roky později dramatická role ve filmu Společnost mrtvých básníků a v roce 1991 úloha bezdomovce ve snímku Král rybář. Nezapomenutelný byl i v populární komedii Mrs. Doubtfire – Táta v sukni (1993). Oscara získal v roce 1997 za roli psychiatra v dramatu Dobrý Will Hunting.