Jared Leto

Jared Leto Zdroj: Reuters

Jared Leto, čerstvý nositel Oscara, přijede v červnu se svoji kapelou do Prahy

Američtí 30 Seconds To Mars se 30. června 2014 vrátí do Prahy. Dějištěm jejich show na podporu aktuálního alba „Love, Lust, Faith and Dreams“ bude Tipsport Aréna. Poslední českou zastávkou byl loňský Rock for People.

Kalifornská rocková kapela 30 Seconds To Mars vznikla roku 1998 jako malý rodinný projekt. Jared Leto jako kytarista, zpěvák a textař a jeho starší bratr Shannon jako bubeník. Během pár let se z ní však stala rocková ikona. Vedle letošní novinky "Love, Lust, Faith and Dreams" vydali čtyři studiová alba, kterých se prodalo přes 10 miliónů kopií. 311 koncertů odehraných za dva roky jim navíc přineslo zápis do Guinessovy knihy rekordů za nejdelší turné rockové kapely. Díky tomu dnes stojí po boku největších amerických hudebních hvězd.

"Pro nás má název 30 Seconds To Mars jen co málo dočinění s prostorem, vesmírem nebo něco takového. Toto jméno vyjadřuje hned několik úrovní. A co je nejdůležitější, je to dobrá představa našeho zvuku. Je to název, který je lyrický, sugestivní, plný bezprostřednosti."    -Jared Leto