Philip Seymour Hoffman

Philip Seymour Hoffman Zdroj: profimedia.cz

Pitva herce Hoffmana příčinu jeho smrti neurčila

Pitva těla amerického herce Philipa Seymoura Hoffmana neurčila jednoznačnou příčinu smrti a lékařští specialisté budou muset provést další testy. Novinářům to dnes řekli newyorští lékaři, kteří zkoumají hercovo tělo. Newyorská policie v souvislosti s Hoffmanovou smrtí zadržela čtyři lidi. Šestačtyřicetiletý Hoffman byl v neděli nalezen v koupelně svého bytu a podle policejních zdrojů měl v paži zapíchnutou jehlu

Mluvčí lékařského týmu Julie Bolcerová prohlásila, že první výsledky pitvy nepřinesly jasný závěr a není jasné, kdy budou dokončena další zkoumání. O jejich charakteru nechtěla mluvit, avšak v podobných případech lékaři provádějí toxikologická měření a testy tělesné tkáně. Podle zdrojů z vyšetřování je příčinou hercovy smrti s největší pravděpodobností předávkování drogami. Policisté dnes podle agentury Reuters zadrželi tři muže a jednu ženu během pátrání po původu drog objevených v Hoffmanově bytě. U zadržených policisté našli nespecifikované množství drog. Všichni čtyři byli v této souvislosti obviněni.

Oscarový herec Hoffman byl nalezen v koupelně bytu, kde v newyorské West Village bydlel. V předloktí měl podle policejních zdrojů zapíchnutou jehlu. Policie v bytě také údajně nalezla padesát sáčků s heroinem, použité injekční stříkačky a mnoho léků na předpis. Předběžné testy podle agentury AP ukázaly, že heroin nalezený u herce neobsahoval příměs v podobě fentanylu. Tento opioid, který je asi stokrát účinnější než morfin, se používá ke zintenzivnění drogového opojení. Na rozdíl od morfinu nastupuje účinek rychleji, zároveň ale rychleji odeznívá. V lékařství se fentanyl používá k tišení bolesti pacientů, kteří trpí rakovinou.

Hoffman, který v roce 2006 dostal Oscara, přiznával, že propadl alkoholu a drogám před více než 20 lety, po skončení studií na herecké škole. Brzy se ze závislosti dostal, ale loni se k ní vrátil a byl na asi desetidenním léčení.