Video placeholde

Prostředníček ve sněmovně. Reflex umožnil divákům vyjádřit se k vládě s podporou Zemana a komunistů

Tímhle gestem se na půdě Poslanecké sněmovny proslavil Mirek Topolánek, Vít Bárta nebo Miroslav Kalousek. Reflex se rozhodl na oblíbenou tradici gest navázat a umožnit svým fanouškům na Facebooku vyjádřit svůj názor se vznikající vládou, která se opírá o komunisty a má navíc neskrývané sympatie prezidenta Zemana. Robotická ruka reagovala na smajlíky, které fanoušci dávali během našeho živého vysílání – palec nahoru znamenal vztyčený prostředníček (a tedy nesouhlas s vládou), srdíčko pak véčko neboli victory (tedy projevení sympatií se vznikajícím kabinetem). Podívejte se na video z celé akce.

Robotickou ruku sestavil a ve sněmovně pomohl zprovoznit Jan Adámek, který stojí i za službou Camaradio. Jen díky jeho neuvěřitelné vynalézavosti a vytrvalosti bylo možné celý nápad realizovat. Do sněmovny jsme přišli spolu jako novináři akreditovaní za Reflex a hodinu před vystoupením Miloše Zemana začali instalovat celé zařízení na galerii určené pro zástupce médií. Padlo na to několik metrů černé lepicí pásky, která se ukázala jako nezbytný pomocník. Pak už se zařízení muselo vypořádat jen se slabým mobilním signálem i horkem, které ve sněmovně panovalo.

S prezidentskou fanfárou začal i náš živý přenos, který v jeden moment sledovalo až 600 lidí najednou. Celkový počet zhlédnutí byl kolem 50 tisíc. Během prezidentského projevu poslali lidé na 1400 robotických prostředníčků a jen 119 véček. Poté se přenos přerušil kvůli slabému mobilnímu signálu.

Prostředníček pro Zemana

Při projevu trestně stíhaného premiéra Babiše jsme se ale opět vrátili do hry a umožnili lidem reagovat na první půlhodinu jeho zdánlivě nekonečného projevu. Při něm lidi vztyčili 1500 prostředníčků a 127 véček. Úctyhodný výkon.

Prostředníček pro Babiše

Poté se projevilo přílišné horko a prototyp naší ruky se přehřál. I když jsme se tak nevyhnuli technickým nedostatkům, považujeme akci za zdařilou a plánujeme už další projekt. V komentářích jsme nejčastěji zaznamenali přání, aby naše ruka dokázala fackovat. No, tak možná příště.