Video placeholde
Robert Pattinson vklouzl dnes v poledne do Puppu zadním vchodem.
Dvaatřicetiletá hvězda známá mimo jiné z filmů o kouzelnickém učni Harrym Potterovi nebo upírské ságy Twilight působila skromně, mile a snad jen trochu unaveně.
Fanynky se přesunuly před Městské divadlo, kde jim před projekcí snímku Rover jejich miláček podepsal památníčky.
Robert Pattinson dnes večer na závěrečné ceremonii převezme Cenu prezidenta MFF KV.
4
Fotogalerie

Robert Pattinson pro Reflex: Vary jsou tak nádherné město! Projdu se tu a napiju se pramenů

Na sobotu, poslední den festivalu, přijel do Karlových Varů britský herec Robert Pattinson, hvězda mnoha nezávislých snímků, ale i ságy Twilight a příběhů Harryho Pottera, romantického dramatu Voda pro slony nebo Dobrých časů bratří Safdieových, které loni bodovaly u karlovarského publika. S Reflexem idol dívčích srdcí chvíli před slavnostním zakončením festivalu krátce pohovořil na červeném koberci hotelu Thermal.

Robert Pattinson si získal přízeň festivalového publika velice rychle. Ačkoli se původně zamýšlené vítání a podepisování před Grandhotelem Pupp dnes před polednem nekonalo a limuzína s vzácným hostem zajela rovnou do garáží, jen hodinu po svém příjezdu dvaatřicetiletý herec divákům ve zcela zaplněném Městském divadle představil svůj oblíbený snímek Rover, australský futuristický western, v němž si před čtyřmi lety zahrál bratra šéfa gangu. S moderátorem Sašou Michailidisem si sympaticky rozcuchaný věčný chlapec na pódiu před publikem (samozřejmě převážně ženským) povídal o komplikovaném konkurzu na film, o dlouhých zkouškách a o tom, že je vlastně celou svoji kariéru stydlivý. 

Než na závěrečném ceremoniálu převzal z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta MFF KV, s Reflexem krátce pohovořil o natáčení nového filmu The King s Davidem Michôdem, svým oblíbeným režisérem, s nímž spolupracoval už na Roverovi. Právě proto, že natáčení historického dramatu z doby Jindřichů IV. a V. začíná už zítra, musí Robert Pattinson z Varů odletět v neděli. Snímek The King by měl mít premiéru v příštím roce a „jde o mix reálného historického příběhu a Shakespearovy hry,“ jak nám Robert Pattinson prozradil. „Jindřicha Pátého hraje Timothée Chalamet, Joel Edgerton bude Falstaff a právě s Joelem napsal David Michôd scénář. Vypadá to skvěle a je to vzrušující, velké epické historické dílo.“

Více se dozvíte z našeho videa.