Plaka, poloostrov Pelion

Plaka, poloostrov Pelion Zdroj: Profimedia.cz

Pláž, která se letos umístila na druhém místě mezi desítkou nejkrásnějších evropských pláží na cestovatelských stránkách TripAdvisor, je Elafonisi. Její výběžek spojuje Krétu se stejnojmenným ostrůvkem. Tuto spojnici snadno přejdete, neboť je na ní jen 10 až 20 cm vody. Oblíbená pláž hraje všemi barvami – moře je tu blankytně modré a písek výjimečně zbarvený - jeho barva přechází ze žlutavé a bílé až po růžovou.
Také další vyhlášená krétská pláž Balos Lagoon u městečka Kissamos má písek narůžovělý. Voda v laguně se hodí i pro neplavce, protože tu dosahuje maximální hloubky jen půl metru. Romantiku si tu během své svatební cesty v roce 1981 vychutnali princ Charles a Lady Diana, když u pláže zakotvili se svou jachtou.
Porto Katsiki je kouzelná pláž pod vápencovou skálou na ostrově Lefkada. Podklad tu tvoří písek i oblázky, po útesech se po 4 kilometrech dostanete na nejjižnější místo Lefkady, k majáku Akratas a pokud se budete chtít občerstvit, nad pláží na skále je vyhlášená taverna.
Asi nejznámější řecká pláž s černým pískem Kamari leží na ostrově Santorini. Vzhledem k tomu, že bývá velmi frekventovaná, dali bychom raději přednost nedaleké Perisse. Navíc mezi těmito plážemi jezdí vodní taxi, takže není problém vyzkoušet během jednoho dne obě.
Díky barevnému vulkanickému písku, který je pokrývá, najdete atraktivních pláží na ostrově Santorini víc. Vedle těch černých je to i rudá, tedy slavná Red Beach, nad níž se tyčí červený skalní masiv a leží poblíž vesničky Akrotiri.
10
Fotogalerie

Rozpálený písek a azurové moře aneb 10 nej pláží v Řecku

Do Řecka se jezdí nejen za historií a kulturou. Relax na pláži a koupání v moři vám na dovolené dobijí baterky. Které pláže na toulkách po řecké pevnině a ostrovech stojí za to vyzkoušet?

Pokud plánujete letošní dovolenou v zemi starověkých památek, slunce a oliv, možná oceníte náš výběr řeckých pláží. I když je těžké říct, zda jsou pro všechny opravdu těmi nej – někdo ocení spíš velkou pláž s veškerým servisem, půjčovnami sportovního vybavení a stánky s občerstvením, další chce hlavně jemňounký písek a pohodlný přístup do vody, jiný holduje romantickým skalám a útesům, nevadí mu na břehu kamínky, jen když na pláži nebude hlava na hlavě.

 A tak máme pro každého něco. Prolistujte si fotogalerii a podívejte se, jestli je mezi našimi tipy i váš favorit, nebo máte v Řecku úplně jiná oblíbená místa na koupání a slunění.