Zdroj: Shutterstock

Novinka na trhu s podnikatelskými půjčkami zprostředkuje peníze online do druhého dne

Ať už podnikáte anebo se teprve chystáte podnikatelskou kariéru začít, finanční prostředky, jejich celková výše a vzájemná rovnováha jsou prioritou číslo jedna pro udržení zdravého růstu. Právě zdroje fungují jako základní předpoklad pro efektivní podnikání. Potřebujete finance na rozvoj vašeho podnikání? Plánujete investice nebo chcete zajistit provozní financování? Pak vám může pomoci nový finanční produkt na trhu - Ferratum Business.

Zdravé cash flow je jednou z největších výzev

Jednou z největších výzev malého a středního podnikatele je udržet zdravé cash flow. Zjednodušeně řečeno, pozitivní cash flow je třeba pro to, aby podnikatel generoval zisky. A co to vůbec znamená? Je to stav, kdy vám do firmy přichází více peněz, než z ní vychází na nejrůznější účely. Pozitivní cash flow je ideálním stavem, který je ale těžko udržitelný. Malí a střední podnikatelé často řeší problémy v situacích, kdy objem vydaných peněz překročí objem příchozích plateb. Přesto musí být schopni každý měsíc zaplatit svým zaměstnancům a obchodníkům výplaty nebo pokrýt neočekávané výdaje. Nezáleží na tom, jaké prodeje a zisky předpovídáte ve střednědobém a dlouhodobém horizontu. Tyto náklady je třeba uhradit bezprostředně po jejich vzniku, a to nezávisle na předpovídané ekonomice vaší investice.

Růst je stejně důležitý jako cash flow

Kromě cash flow je pro váš byznys stejně důležitý také plánovaný růst. Pokud se bavíme o růstu, pak je to zejména míra růstu, která je extrémně důležitá. Pokud nemáte finanční prostředky na to, abyste podpořili růst vaší společnosti, bude těžké splňovat požadavky vaší firmy a ta se stane dlouhodobě neudržitelnou. Odborníci proto doporučují postupovat pomalu, ale jistě. Investice do růstu společnosti vyvíjí tlak na váš rozpočet. Pokud totiž plánuje rozšíření společnosti, budete muset investovat do náboru nových, kvalifikovaných zaměstnanců nebo se přestěhovat do větších prostor. Obě tyto investice svým charakterem vyžadují okamžité výdaje ještě dříve, než se dostaví očekávané zhodnocení investice v budoucnu.

Bankovní ústavy nabízejí řadu produktů pro podnikatele, jejichž schválení a poskytnutí je svázané s časově náročnou administrativou a nutností předložit propracovaný byznys plán. V rámci podnikání ale často nastávají situace, kdy je potřeba okamžitého vydání peněz. Na tuto podnikatelskou potřebu reaguje novinkový produkt Ferratum Business, který pomáhá vaše podnikání vždy udržovat ve zdravém flow. Jeho konkurenční výhodou je rychlost, chytré řešení a nekomplikovaný proces zprostředkování peněz až do částky 1 300 000 Kč bez nutnosti zajištění půjčky zástavou. O půjčku si můžete zažádat pohodlně online vyplněním krátkého formuláře, který nezabere déle než 5 minut. Průměrné schválení žádosti netrvá déle než jeden den – potřebný provozní kapitál tedy získáte bez nutnosti zatěžující administrativy během jediného dne.