Tak kam to dnes bude? Vybírat můžete z 45 světových destinací, do kterých se z Bratislavy dostanete přímými spoji.

Tak kam to dnes bude? Vybírat můžete z 45 světových destinací, do kterých se z Bratislavy dostanete přímými spoji. Zdroj: Letisko M R Stefanika - Airport Bratislava

5 důvodů, proč letět na dovolenou z Bratislavy

Dovolená se blíží a vy stále ještě nevíte, kam a jak vyrazíte? Čím dál víc Čechů dává přednost cestování na vlastní pěst – je to levnější než s cestovkou a dovolenou zařídíte pohodlně pomocí pár kliknutí přes počítač. A odkud letět? Po sečtení všech plusů a minusů vychází pro Moravany nejlépe Bratislava.

1. Z Bratislavy do celého světa

Řecko, Egypt, Spojené arabské emiráty, ale i Rusko nebo Ukrajina. V letní sezóně se z bratislavského letiště dostanete přímými spoji do 45 světových destinací. A tím nabídka nekončí. Díky jednoduchému generátorů letů najdete nejlevnější a nejlepší spojení z Bratislavy i do dalších světových letovisek.

2. Dostanete se k nám snadno a rychle

Letos čekají dálnici D1 ve směru na Prahu opět velké rekonstrukce, takže kilometrové kolony zřejmě budou každodenní realitou. Otočte to raději na druhou stranu – z Brna jste autem v Bratislavě za hodinu a půl, vlakem za 2 hodiny. Z hlavního nádraží vede na letiště přímá autobusová linka 61, která vás do cíle dopraví za 25 minut.

3. Ztraceni na letišti? To v Bratislavě nehrozí

Velká letiště mají desítky odletových bran, uliček a zákoutí, takže je snadné se ztratit. Letiště v Bratislavě je ale menší a od check-inu vás k letadlu dělí doslova jen několik desítek metrů. Všechny linky mají jednotný vstup do odletové haly, takže se neztratíte. Výhodou malého letiště jsou také menší fronty u odbavení a bezpečnostní prohlídky.

Jednotný vchod na bezpečnostní prohlídku pro všechny lety. Na bratislavském letišti se neztratíte.Jednotný vchod na bezpečnostní prohlídku pro všechny lety. Na bratislavském letišti se neztratíte. | Letisko M R Stefanika - Airport Bratislava

4. Nepotřebujete umět cizí jazyk

Proč se stresovat už na začátku dovolené? V Bratislavě vyřídíte vše ve svém rodném jazyce a každý vám porozumí. Domluvte si přednostní odbavení, objednejte si kávu nebo se ptejte personálu na informace o odletu.

5. Zkraťte si čas nákupy

I když je Bratislava malé letiště, o požitek z nákupů nebudete ochuzeni. Občerstvit se můžete v bistrech před i za bezpečnostní kontrolou. Čekání na odlet si můžete zpříjemnit nákupy v duty free shopu a nechybí ani relaxační zóna s pohodlnými sedačkami.

Pohodlné sedačky ukrývají elektrické zásuvky, ve kterých si můžete před odletem dobít například telefon.Pohodlné sedačky ukrývají elektrické zásuvky, ve kterých si můžete před odletem dobít například telefon. | Letisko M R Stefanika - Airport Bratislava

Tak kam to bude?

Bez stresu, zdlouhavého vyřizování nebo nepříjemností. Odletem z Bratislavy zahájíte svou dovolenou v klidu a pohodě, ať už cestujete sami nebo s rodinou. Vyberte si svou vysněnou destinaci na www.bts.aero a užijte si pohodovou dovolenou, kterou si zasloužíte.