Tereza poslala Blesku z vězení čtyřstránkový dopis

Tereza poslala Blesku z vězení čtyřstránkový dopis Zdroj: Archiv Blesku

Stěžovat si budu až doma, píše v dopise z vězení pašeračka heroinu Tereza

Hrozí jí až 14 let v tvrdém pákistánském vězení za pašování devíti kil heroinu! Místo zoufalství a proklínání osudu komentuje Tereza H. (22) svoji situaci v exkluzívním dopise pro deník Blesk zcela bez emocí: „Je to jen jedna z mnoha životních překážek, i když z těch těžších!“

Spojit se s Terezou H. není nic jednoduchého. Ve vězení Kot Lakhpat v Láhauru totiž nesmí dostávat poštu, a s rodinou tak komunikuje přes českou ambasádu. Blesku se ji ale podařilo kontaktovat prostřednictvím advokáta Gula Hasana Chána, který ji sice nezastupuje, měl ale možnost se s ní několikrát setkat, když čekala na své slyšení.

Minulý pátek jí předal seznam otázek v češtině, na které Tereza slíbila do příštího jednání odpovědět. „Jsem moc ráda, že se ozval někdo z českých médií. Po tom, co jsem si přečetla některé příspěvky na internetu, tzv. o mně beze mě, jsem se sama chtěla spojit s ČR a uvést vše na pravou míru,“ napsala v úvodu svého čtyřstránkového dopisu, jejž prostředníkovi předala před středečním soudním jednáním.

Celý dopis Terezy H. si přečtěte zde >>>