Maye Musková

Maye Musková Zdroj: instagram.com

Maye Musková
Maye Musková
Maye Musk
Maye Musk má nezaměnitelný módní styl.
Maye Musk má nezaměnitelný módní styl.
15
Fotogalerie

Maye Musková: Matka samoživitelka se třemi dětmi, ze všech se stali miliardáři

Elona Muska, miliardáře, jež stojí za společnostmi jako jsou Tesla nebo SpaceX, znají lidé po celém světě. Příjmení Musk však neproslavil sám Elon, to udělala o mnoho let dříve jeho matka, Maye Musková, která budí pozornost všude, kde se objeví. Až si ji prohlédnete v naší fotogalerii, pochopíte, proč tomu tak je.

Maye Muskové je sedmdesát let a zatím, co u nás je naprosto neznámá, za mořem se těší popularitě. Narodila se v Kanadě, ale celá rodina se záhy přestěhovala do jihoafrické Pretorie. Její dětství bylo v pravdě zvláštní a velmi dobrodružné. S rodiči a dalšími pěti sourozenci hledala téměř deset let bájné ztracené město v nehostinné poušti Kalahari. 

Při studiích se Maye poznala s jihoafrickým inženýrem Errolem Muskem, za kterého se v roce 1970 provdala a měla s ním tři děti. „Všechny moje děti jsou brilatní,“ prohlásila Musková v roce 2017 pro Vanity Fair.

 

Její první syn Elon Musk je podle časopisu Forbes 54. nejbohatším člověkem světa s majetkem téměř dvacet miliard dolarů. Druhý syn se jmenuje Kimbal Musk a za svým starším bratrem nezůstává nijak pozadu. V roce 1995 založil s Elonem internetovou firmu Zip2. O čtyři roky později svůj startup prodali za 307 milionů dolarů výrobci počítačů Compaq. Dnes je ve vedení společností Tesla a Chipotle Mexican Grill. Kimbal se aktivně snaží zlepšit stravovací návyky Američanů, k čemuž mu pomáhají i další projekty, jako je například jeho další „dítěů Big Green. Projekt, který si klade za cíl propojit děti s myšlenkou ekologie a dodávat jim zdravé potraviny prostřednictvím sítě vzdělávacích zahrad. Nejmladší ze tří dětí, Tosca Musková rozjela internetovou televizi Passionflix.

Maye žila s otcem svých dětí jen devět let, následně se manželství rozpadlo. S Errolem Muskem se ani jeden ze tří sourozenců nestýká. V listopadu 2017 dokonce Elon pro magazín Rolling Stone prohlásil, „nemáte ani tušení, jak zlý je. Spáchal téměř každý zločin, který si jen dokážete představit. Udělal téměř každou špatnou věc, co vás napadne.“

Maye Musková má dva magisterské tituly v oblasti výživy a nutričního poradenství. Už padesát let se však mimo to živí také jako modelka. A není se čemu divit. Na svých sedmdesát let vypadá naprosto fantasticky.