Herečka Linda Christian

Herečka Linda Christian Zdroj: Flickr

Herečka Linda Christian
Herečka Linda Christian
Herečka Linda Christian
Herečka Linda Christian
Herečka Linda Christian
40
Fotogalerie

Krásné a vzrušujicí snímky první dívky slavného agenta Jamese Bonda. Budete překvapeni

Fanoušci neohroženého hrdiny a špiona s povolením zabíjet Jamese Bonda považují za první „Bond girl” Honey Ryderovou, krásku z filmu Dr. No, kterou hrála Ursula Andressová. Ještě před tímto filmem však vznikla televizní adaptace prvního románu Iana Fleminga s názvem stejným jako první kniha o slavném agentovi 007 - Casino Royale. První dívkou Jamese Bonda se tak již v roce 1954 stala herečka Linda Christian.

Linda Christian, vlastním jménem Bianca Rosa Welterová, se narodila 13. listopadu 1923 ve městě Tampico v Mexiku. Od svého mládí toužila vystudovat fyziku. Poté, co ukončila střední školu se ale náhodou setkala se svým hereckým idolem Errolem Flynnem, do kterého se zamilovala.

Flynn mladou dívku přemluvil, aby zkusila hereckou kariéru. V Hollywoodu se napřed živila jako modelka, ale zanedlouho si ji všimli lidé ze studia MGM a nabídli ji hereckou smlouvu.

V té době se také proměnila z Biancy Rosy Welterové na Lindu Christian. Pseudonym vymyslel její partner Flynn podle vůdce vzbouřenců na lodi Bounty Fletchera Christiana. Flynn hrál Christiana v roce 1933 v australské verzi filmu o nejslavnější námořní vzpouře.

Linda Christian si kromě Casina Royale zahrála například v posledním filmu o Tarzanovi s Johnnym Weissmüllerem. Zemřela 22. července 2011 v Kalifornii.

Na snímky krásné první „Bond girl” Lindy Christian se podívejte do galerie.