Sex na kruhovém objezdu

Sex na kruhovém objezdu Zdroj: Archív

Studenti, prosím, nesouložte uprostřed kruhového objezdu, žádají norské úřady

Třicetitisícové norské město Ringsaker se dostalo do pozornosti světových médií. Ředitel místního dopravního úřadu totiž vyzval studenty gymnázií, aby v rámci oslav závěrečných zkoušek nesouložili na místním kruhovém objezdu, protože by to mohlo být nebezpečné jak pro ně, tak pro řidiče. Studenti žádosti vyhověli.

Minulý týden ředitel Norské veřejné správy silnic Terje Moe Gustavsen komentoval na úředním webu zprávy, že tradiční oslavy „russefeiring“ žáků gymnázia budou ve městě Ringsaker zahrnovat i „sex na kruhovém objezdu a běh přes most nad jezerem Mjøsa, při kterém budou studenti a studentky nazí“.

Tradiční oslava je spojena u plnoletých studentů nejenom se sexem, ale i s pitím alkoholu. Tentokráte ale zástupci škol reagovali na výzvu pozitivně.

Sex uprostřed kruhového objezdu je v pohodě, problém je přechod kruháku

Kine G. Bergeová, místopředsedkyně výboru pro studentské oslavy v Ringsakeru, pro veřejnoprávní rozhlas a televizi NRK řekla, že kruhový objezd byl ze seznamu vyškrtnut, protože by to skutečně mohlo být nebezpečné.

Záměrem studentů nebylo samozřejmě souložit na silnici, ale na trávě uprostřed kruhového objezdu. Cesta za sexem by ale mohla být při přechodu silnice skutečně nebezpečná.

Zajímavé bylo, že obě strany vzaly celou věc s nadhledem a humorem. Až takovým, že o tom informovala agentura Reuters i některé velké světové deníky.