Třpytivé pivo. Úlet nebo nový trend?

Třpytivé pivo. Úlet nebo nový trend? Zdroj: beervanablog

Pivní úlet roku 2018: Americké minipivovary vaří pivo se třpytkami

Nedlouho po úspěchu kapučína s třpytkami se tato móda začíná rozmáhat i v pivu. Web Business Insider přišel s tím, že některé americké minipivovary přidávají do piva jedlé třpytky, které nemají žádný vliv na chuť nápoje. Smysl je pouze v tom, že takové pivo je fotogenické a vypadá přitažlivě na Instagramu.

"Už jsem pár piv s třpytkami uvařila a byla jsem z nich úplně paf," řekla například Erica DeAndaová, sládková pivovaru Minocqua Brewing Company ve Wisconsinu. "Myslím, že je to legrace a navíc to přináší novou úroveň jedinečnosti každého piva," dodala DeAndaová.

Pivo s třpytkami nedávno uvařily i pivovary Ska Brewing v Coloradu, Three Weavers Brewing Company v Kalifornii nebo Bold Missy Brewery v Severní Karolíně. Není to ale úplná novinka, neboť už předloni psal web HuffPost o růžovém pivu typu ale, ve kterém plavaly zlatavé třpytky.

Teprve budoucnost ukáže, jestli tato piva zakoření na trhu natrvalo, nebo budou podobným výstřelkem jako například pivo s vločkami z ryzího zlata či pivo kvašené za použití vaginálních kvasinek.