Německý magnát Karl-Erivan Haub

Německý magnát Karl-Erivan Haub Zdroj: Reuters, Profimedia

Stanice lanovky Trockener Steg, kde byl naposledy zachycen jeho mobilní signál.
Karl-Erivan Haub se svými bratry Georgem a Christianem
Pátrání po německém miliardáři
Německý magnát Karl-Erivan Haub s kancléřkou Angelou Merkel
4
Fotogalerie

Miliardář Haub, majitel obchodů Obi, který zmizel v Alpách, není už podle rodiny naživu

Rodina německého miliardáře Karla-Erivana Hauba (58) v pátek oznámila, že už ztratila naději, že poté, co muž zmizel před týdnem ve švýcarských Alpách, je ještě naživu. Bylo po něm odvoláno i pátrání. Haub je spolumajitelem a ředitelem společnosti Tengelmann Group, které patří i v Česku známé obchody Obi či KiK. Podle časopisu Forbes je majetek rodiny odhadován na 9 miliard euro.

„Po téměř sedmi dnech v extrémních podmínkách ledovcového regionu už neexistuje naděje, že by Karl-Erivan Haub přežil,“ uvedla ve svém prohlášení společnost Tengelmann.

Haub byl velmi zkušený lyžař a horolezec, který absolvoval i několik extrémních závodů. Před více než týdnem odjel sám lyžovat do náročného terénu v okolí švýcarského Zermattu. Podle svědků byl naposledy viděn u lyžařského vleku na Klein Matterhorn minulou sobotu kolem půl deváté ráno.

Od té doby ho nikdo nespatřil a záchranáři se domnívají, že podle všeho utrpěl někde zranění, které mohlo mít za následek smrt.

V regionu panovalo několik dní počasí, které podle odborníků v podstatě nedávalo šanci na přežití.

Haubovo zmizení přišlo pouhý měsíc po smrti jeho otce Erivana Karla Matthiase Hauba, který vedl skupinu Tangelmann od roku 1969 do roku 2000. Tento rodinný podnik zaměstnává ve světě až 80 tisíc lidí a operuje také v České republice.