Miloš Zeman, Tomio Okamura, Andrej Babiš - už jsou kluci pohromadě...

Miloš Zeman, Tomio Okamura, Andrej Babiš - už jsou kluci pohromadě... Zdroj: Profimedia.cz, Facebook

Babišovci, okamurovci a komouši ve vládě? Zeman žene Česko k totálnímu úpadku

Miloš Zeman včera potvrdil, že ve svém druhém volebním období, kdy už nemá co ztratit, bude opravdu vyvádět. Doporučil premiérovi v demisi Andreji Babišovi, aby postavil vládu s podporou levicových extremistů a xenofobních popíračů holocaustu.

Na úterní večerní schůzce v Lánech ukázal prezident republiky, že už je mu opravdu všechno jedno a je ochoten hnát naši zemi do naprostého morálního i politického úpadku. Přijel tam za ním projednat, co s vládou, premiér v demisi Andrej Babiš.

No a pánové se radili, jistě moudře a důstojně, a pan prezident, který je jednak starší, a za druhý důležitější ústavní činitel než Babiš, panu premiérovi v demisi poradil, jak pokračovat v jednání o vládě. Doporučil mu, aby vládu sestavil s SPD a komunisty.

Rudé tabu

Polistopadová demokracie byla dle nepsaného pravidla řízena bez komunistů. Přestože jsme - dle mého soudu chybně - po revoluci nezakázali komunistickou ideologii a strany se k ní hlásící, v polistopadovém režimu „první republiky“ nikdo komunisty ke korytu nepustil. Pravice ani levice.

Dnes se už režim ale kvalitativně změnil, je záhodno mluvit o „druhé republice“, kdy demokracii střídá oligarchie východoevropského typu. A tak prezident (a samozřejmě i premiér) prolamují tabu, které zde bylo skoro třicet let. Komunisté se dodnes zcela veřejně hlásí k marxismu - ideologii srovnatelné s tou nacistickou.

Komunisté se dnes hlásí k odkazu předlistopadového režimu a zpochybňují jeho zločiny. A - jako například mlátička Ondráček - se dnes komunisté hlásí i k represím vůči vlastnímu národu, na kterých se podíleli. Přesto Miloš Zeman to letité tabu prolomil a vyzval Babiše k sestavení vlády za pomoci pohrobků Stalina.

Hnědé tabu

Uplynulých třicet let bylo tabu v politice spolupracovat s komunisty. Spolupracovat s fašizujícími popírači holocaustu tabu nebylo. To bylo totiž tak nemyslitelné, že to ani nikoho nenapadlo, a nedokážu si představit, že by v devadesátých letech někdo zvažoval vládu s podporou pravicového extremisty Miroslava Sládka.

Stejně tak ještě před deseti lety by bylo zcela nepředstavitelné, aby se neonacistická Dělnická strana dostala do Parlamentu. Ale i v této oblasti už je všechno jinak. Okamurovci sedí v Parlamentu jako silná a ambiciozní strana, a Miloš Zeman vyzval Andreje Babiše, aby s jejich podporou sestavil vládu. A to přesto, že SPD je stranou popíračů holocaustu - a popírat holocaust je náckovina fakt o přesdržku.

Totální dehonestace

Andrej Babiš nesporně Zemanovy rady poslechne. Morální problém s tím mít rozhodně nebude. Jednak neví, co to morální problém je, za druhé se s oběma subjekty v minulosti již názorově protnul. On býval komouš také, a navíc agent komunistické Státní bezpečnosti. Takže jeho náklonnost ke KSČM, pohrobku KSČ, které byl Andrej na radu maminky členem, je pochopitelná.

A co se týče popírání romského holocaustu ze strany okamurovců? Vždyť i sám Babiš prohlašoval: „To co píší v novinách, ti blbečci, že tábor v Letech byl koncentrák, to je lež, byl to pracovní tábor. Kdo nepracoval, šup a byl tam.“ Takže se Babiš shodne s extremisty zprava i zleva.

Pro lidi, kteří jako Zeman s Babišem neztratili poslední zbytky slušnosti, však vzniká opravdový problém. Vláda ANO s podporou komunistů a okamurovců se totiž nedá akceptovat, nedá se brát vážně, nedá se respektovat. Nedá se chápat a nazývat jinak než jako „ti kreténi nahoře u koryt.“ Úplně stejně, jako lidé chápali vládu předlistopadovou, bolševickou.

A nejde samozřejmě „jen“ o naše občany. Vládu trestně stíhaného agenta StB s podporou extremistů zprava i zleva nebude brát ve světě vážně vůbec nikdo. Kromě Severní Koreje a Ruska samozřejmě - a to je právě směr, kam nás Zeman s Babišem táhnou.